Dijous, 02 de maig del 2024

La realitat virtual arriba a les instal·lacions del Consorci de Residus del Maresme

|

- Publicitat -

El Consorci de Residus del Maresme ha incorporat l’ús de la realitat virtual com una eina més del recorregut que els escolars fan per les instal·lacions. Es tracta d’unes ulleres i un programa que ha desenvolupat l’empresa Glass Works i que més enllà de divulgar sobre l’activitat que es duu a terme al centre, es vol incidir en la necessitat de reduir la generació de residus, principalment plàstics i tèxtils. El ‘vol virtual’, que s’ha batejat amb el nom de ‘Maresme Circular Experiència Immersiva’, permet participar de manera interactiva en accions que promouen el bon ús dels objectes per a minimitzar la creació de deixalles, i compta amb imputs visuals, però també auditius, que permeten a l’usuari tenir una immersió plena.

 

Publicitat

El sistema funciona des de la setmana passada, i posa la cirereta al recorregut que els nois i noies fan a les instal·lacions per conèixer el funcionament del centre mataroní. Per fer-ho possible, l’empresa que l’ha desenvolupat utilitza les ulleres de realitat virtual Meta Quest 2, amb resolució de 5K i amb una sensació generada de 3D altament immersiva, que, entre d’altres, permet sobrevolar el Centre Integral de Valorització de Residus i tenir unes vistes panoràmiques de la ciutat de Mataró, enregistrades a vista de dron amb tecnologia 8K.

“El nen es col·loca les ulleres, se situa veient les seves mans virtuals, li expliquen que és sobre una plataforma i començarà un viatge a través d’un vol realístic, a través d’uns vols conceptuals”, explica Xavi Tribó, responsable de l’empresa. “És realment una experiència única”, detalla, donat que combina diferents experiències immersives.

Dos escolars amb ulleres de realitat virtual al Consorci de Residus del Maresme.

Per a fer-ho possible, s’ha fet una actualització del simulador fins ara existent al centre, amb un recorregut que ara se centra en una experiència més reflexiva. “Ens centrem en el futur del reciclatge, cap on hem d’anar i en els canvis necessaris en els sistemes de producció de consum, així com en la seva corresponsabilització”, apunta Carles Salesa, president del consorci.

“Diferenciem un tipus de reciclatge de menys qualitat cap a un de més qualitat, posant èmfasi en l’objectiu real, que és prevenir residus, evitant la generació per allargar els cicles de vida dels productes”, afegeix Salesa. Amb tot, posen especial atenció en els residus de tipus plàstics i tèxtils, i es vol conscienciar el públic participant sobre l’impacte que té en l’entorn.

Cúpula on es pot participar en la nova eina de realitat virtual del Consorci de Residus del Maresme

Es preveu que uns 5.000 usuaris passin per l’experiència aquest curs, la gran majoria d’ells escolars. No obstant, el recorregut també s’obre a altres grups, com ara famílies, empreses o entitats.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.