Dissabte, 27 de abril del 2024

Orvepard i Ipcena presentaran un procediment urgent per evitar l’enderroc de les sitges del Senpa

|

- Publicitat -

L’Associació de Veïns de Pardinyes (Orvepard), la plataforma en defensa de la residència i Ipcena plantejaran al jutjat contenciós administratiu un procediment urgent per evitar l’enderroc de les antigues sitges del Senpa on l’Ajuntament de Lleida preveu construir l’equipament comunitari per a temporers i emergències, conegut com a ECMU. Es tracta d’un procediment que s’ha de presentar un cop entrin les màquines i que obliga el jutge a pronunciar-se en 24 hores sobre la petició d’aturar els treballs. D’aquesta manera, volen impedir el trasllat dels 17 nius de cigonya que hi ha, així com l’enderroc dels edificis. Aquestes entitats reclamen mantenir les sitges i rehabilitar-les per tal de destinar-les a altres usos per al barri.  

 

Publicitat

Les tres entitats, representades per l’advocat Pau Simarro, continuen amb les accions legals per evitar la construcció de l’equipament comunitari per a múltiples usos (ECMU) a les antigues sitges de Pardinyes. Ara, preparen un procediment interdictal que presentaran al jutjat quan comencin les obres per aturar l’enderroc dels edificis i el trasllat dels nius de cigonya que hi ha. Es tracta d’un procediment urgent per parar uns treballs que consideren “perjudicials” i amb el qual el jutge ha de pronunciar-se en un màxim de 24 hores sobre la petició, i la vista s’ha de fer abans de deu dies, segons ha explicat Simarro.

 

Aquesta nova acció legal se suma als quatre recursos que van presentar també al contenciós durant la tramitació de l’equipament per a temporers i que s’acumulen en un mateix procediment que segueix en curs. Tot i això, el jutjat va denegar-los les mesures cautelars sol·licitades. A la vegada, l’entitat veïnal i la plataforma s’han adherit al recurs presentat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya contra la tramitació per via d’urgència de la construcció de l’ECMU.

Nius de cigonya als edificis de les antigues sitges del Senpa del barri de Pardinyes de Lleida

L’entitat ecologista Ipcena, l’Orverpard i la plataforma en defensa de la residència a Pardinyes reclamen mantenir les sitges i rehabilitar-les per destinar-les a altres usos perquè se’n pugui beneficar el barri i la ciutat i, a la vegada, poder mantenir “la colònia de cigonyes en un edifici urbà més gran de Catalunya” que acullen aquests edificis, segons han dit.

 

Sostenen que es tracta d’una edificació amb valor històric i considerem que no caldria gastar uns diners públics per enderrocar les sitges, treballs que la Paeria va adjudicar aquest dimecres per 158.103,9 euros, als quals s’hi sumen uns altres 30.000 euros per traslladar els nius de cigonya, i els més de 5 milions que costarà la construcció de l’ECMU. El president de l’Orvepard, Joan Torné, ha explicat que l’any 1995 l’entitat veïnal ja va demanar la cessió de les antigues sitges per poder-les destinar a altres usos com ara un rocòdrom o a l’espai d’assaig dels Castellers de Lleida.

 

De la seva banda, el portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez ha criticat que el govern municipal “prioritzi criteris urbanístics a la biodiversitat”, amb la qual “actua de forma transgressora amb les lleis” i “contra el medi ambient” i ha recmarcat que la cigonya és una espècie protegida. Així, ha denunciat l’actitud “impositiva” del govern d’ERC i JxCat per voler tirar endavant la construcció de l’ECMU a les antigues sitges del Senpa ja que “tenen moltes altres parcel·les on fer-lo”. “Anirem a per totes per evitar que es porti a terme”, ha afirmat Vàzquez.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

8 COMMENTS

Comments are closed.