Dilluns, 06 de maig del 2024

Creen un Repositori digital d’agricultura de precisió amb 40 documents i 80 definicions

|

- Publicitat -

El Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida (UdL) i d’Agrotecnio posa a disposició de la pagesia el ‘Repositori digital d’agricultura de precisió’, amb 40 documents i prop de 80 definicions sobre aquesta temàtica. Inclou conceptes, metodologies i tecnologies bàsiques de l’agricultura de precisió, fitxes tècniques sobre plataformes de monitoratge i maneig de cultius, d’integració de dades, tutorials i guies pràctiques per fer ús dels sistemes d’informació geogràfica, per generar mapes de prescripció de fitosanitaris, i casos pràctics d’èxit per aplicar al camp. El repositori, disponible al web del GRAP, s’anirà ampliant amb més materials i està obert a suggeriments i peticions dels usuaris.

 

Publicitat

L’objectiu d’aquest repositori digital, finançat a través de l’operació de transferència tecnològica del Programa de desenvolupament rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, és posar a l’abast de la pagesia i de personal tècnic materials divulgatius relacionats amb l’agricultura de precisió que ajudin a millorar l’eficiència d’ús de recursos, la qualitat, la rendibilitat i la sostenibilitat de la producció agrícola i facilitar, així, la transició cap a l’agricultura de precisió a Catalunya, expliquen des del GRAP.

 

Està dividit en cinc blocs (conceptes bàsics, adquisició de dades, extracció d’informació, presa de decisió i actuació al camp) i s’hi poden trobar quatre tipus de materials diferents. Es tracta de les bases de l’agricultura de precisió, on es recullen documents formatius bàsics destinats a totes aquelles persones que no han rebut formació reglada sobre aquest model d’agricultura. En segon lloc, s’ofereixen les fitxes tècniques que descriuen els equips o les tècniques concretes que s’utilitzen (polvorització, sensors propers i remots, mapes, plataformes de monitoratge i maneig de cultius, cartografia, entre altres aspectes).

 

També hi ha tutorials, guies pràctiques o bé materials multimèdia per poder fer, pas a pas, operacions concretes (càlculs, mètodes de mostreig, històric d’ortofotos o descàrrega d’imatges de satèl·lit) i, finalment, l’aplicació pràctica, que presenta estudis i casos pràctics d’èxit que poden servir de referència, per exemple sobre conductivitat elèctrica en cultius arboris i extensius.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.