Dijous, 28 de març del 2024

Un informe tecnic ambiental de la Generalitat avala totes les reivindicacions d’Stop Agroparc

|

- Publicitat -

Un informe de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental (OTAA) adverteix que l’Agroparc planificat per Ametller Origen a Gelida i Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès) pot posar en risc el connector ecològic de l’entorn del riu Anoia. El document també avisa que la zona on es vol construir el recinte de 258 hectàrees té un elevat valor faunístic, especialment per ser l’hàbitat de l’àliga cuabarrada. L’informe l’ha fet públic aquest divendres la plataforma StopAgroparc, que ho veu un aval a la seva reivindicació i insisteix en demanar la retirada del projecte. Fonts d’Ametller Origen recalquen que l’informe es va emetre fa sis mesos i garanteixen que ja estan corregint el projecte per ajustar-se als requeriments ambientals.

 

Publicitat

L’informe de l’OTAA destaca que el projecte de l’Agroparc no planteja alternatives viables, que suposa una ampliació de sòl industrial no justificat i que pot comportar una transformació significativa del paisatge. També apunta que hi ha risc de tenir un impacte ambiental significatiu en relació a la contaminació atmosfèrica, acústica i lumínica.

 

Pel que fa al desenvolupament del polígon Can Juncoses -planificat però mai urbanitzat fins ara-, l’informe considera que seria “més favorable” optar per un sector d’activitat que doni continuïtat als sòls actuals, “evitant el desenvolupament d’una nova àrea especialitzada aïllada”. En aquest sentit, afegeix que el Pla Territorial Parcial del Penedès, pendent d’aprovar, planteja la reducció o desclassificació de Can Juncoses.

 

Des d’StopAgroparc consideren que el document “es posiciona al costat de la pagesia, els ecologistes i el territori” i reclamen novament a Ametller Origen que aturi el projecte. També insten a les administracions a revertir el sòl de Can Juncoses i reclamen que es prioritzin els projectes industrials adreçats a polígons ja construïts que estiguin infraocupats.

 

Al seu torn, els responsables del projecte situen el document en el marc de “treballs preliminars” abans de definir el pla de mesures correctores i compensatòries que finalment acompanyaran el desplegament de l’Agroparc. Fonts d’Ametller Origen insisteixen que l’informe de l’OTAA es va emetre fa sis mesos i asseguren que, des d’aleshores, ja s’estan tenint en compte les seves consideracions a l’hora d’acabar de perfilar el projecte.

 

“No hem parat de treballar amb la Direcció General de Política Ambiental i Medi Natural per establir les mesures que fan falta per a un projecte com l’Agroparc”, insisteixen des de la companyia, tot recalcant que “s’està fent tot allò necessari que marca la llei, i molt més”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.