Diumenge, 28 de abril del 2024

Tornen a denunciar el perill que suposa l’estat deplorable de l’Eix Transversal de Ponent

|

- Publicitat -

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec denuncia novament l’estat deplorable de l’Eix Transversal de Ponent, especialment el tram entre Granyena de les Garrigues i El Cogul. Els alcaldes i alcaldesses alerten de la gravetat de la situació i del perill que suposa per als usuaris d’aquesta via, especialment quan estem a les portes de l’inici de la campanya de collita de l’oliva. Això comportarà un any més un increment important del trànsit de tractors i camions i, tot i les reiterades peticions dels ajuntaments de la zona, no s’ha dut a terme cap actuació de millora.

 

Publicitat

Des del Segrià Sec es comparteix plenament la denúncia feta també pels Municipis de les Garrigues Altes. En aquest sentit, la Comunitat reclama una resposta clara de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida després de l’anunci fa mesos d’un acord per fer realitat aquest eix.

 

El president de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, Mario Urrea, assegura que “la situació és insostenible i que la inacció i el dèficit d’inversió en aquesta via està posant en perill als seus usuaris i usuàries”. A més, Urrea destaca que “s’està perjudicant a les possibilitats de reactivació econòmica i repoblament del territori en un moment de màxima necessitat”.

 

L’Eix Transversal de Ponent, com ja contempla el Pla Territorial General de Catalunya, connectaria amb les Terres de l’Ebre, des de l’A-2 a Bellpuig, seguint el traçat de la C233, passant per l’AP-2 a les Borges Blanques, continuant per la C-233 i per una carretera local fins a Torrebesses on enllaçaria amb la C-12 fins a Maials. A més,
descongestionaria la resta de vies d’enllaç entre aquestes comarques i situaria al Segrià Sec i les Garrigues Altes en el punt central de connexió.

 

Sobre la Comunitat de Municipis del Segrià Sec

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec és un associació formada pels ajuntaments d’Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses. L’objectiu de la Comunitat és el foment i desenvolupament econòmic i social local, així com la promoció del turisme i el patrimoni cultural a la zona. Tot plegat, buscant la millora de la qualitat de vida de la ciutadania del territori.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

Comments are closed.