Divendres, 26 de abril del 2024

Torna el Concurs FotoRural amb la Crisi Climàtica com a temàtica central

|

- Publicitat -

Un any més, els organitzadors del Concurs FotoRural llancen una nova edició d’aquest certamen fotogràfic que celebra els seus setze anys de vida. Aquest any, la seva temàtica central serà la “Crisi Climàtica”, una realitat que se sent amb especial intensitat en el medi rural. El concurs, organitzat per la Fundació d’Estudis Rurals de UPA, l’editorial agroalimentària Eumedia i FADEMUR, compta amb el patrocini principal del Fòrum Interalimentari i amb la col·laboració de l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA), del Ministeri de Cultura i Esports i de l’Organizació Interprofessional de l’Oví i el Caprí (INTEROVIC), que patrocinen premis específics.

 

Publicitat

En un any que està abatent tots els records històrics de temperatures, es comprova que els fenòmens meteorològics extrems són cada dia més freqüents. En aquest escenari climàtic, els habitants del medi rural lluiten per adaptar-se i per mitigar els efectes de l’escalfament global. Les àrees rurals continuen acollint activitats estratègiques com la producció d’aliments que realitzen els agricultors i ramaders, la gestió del paisatge i la vertebració del territori. Unes realitats que el Concurs FotoRural vol visibilitzar i fer valdre.

 

El Concurs de Fotografia del Món Rural 2022 premiarà les imatges que mostrin la complexitat d’un context climàtic en crisis, on les temperatures i els fenòmens extrems, les tempestes, les gelades, les pedregades i les sequeres abunden, però també la bellesa dels paisatges i la força d’agricultors, ramaders i artesans treballant i desenvolupant el seu projecte de vida.

 

El Ministeri de Cultura i Esports continuarà patrocinant el premi a la fotografia del Patrimoni Cultural Immaterial en el Medi Rural, pel que es valoraran les imatges que reflecteixen el conjunt de creacions basades en la tradició del món rural a Espanya: Llengua, literatura, música i dansa, jocs i esports, tradicions culinàries, rituals, festes, mitologies i artesania.

 

Aquest any se suma un nou patrocinador, l’Organització Interprofessional de l’Oví i el Caprí (INTEROVIC) que entregarà el premi a la millor Fotografia de l’Oví i el Caprí en el medi rural a Espanya.

 

Més de 3.000€ en premis

El concurs, en el qual des del 2006 han participat més de 10.000 fotògrafs i fotògrafes, repartirà aquest any més de 3.000 euros en premis a les fotografies que millor reflecteixin la realitat del medi rural a Espanya, amb especial atenció a l’agricultura i la ramaderia, com activitats imprescindibles en la vida i l’economia dels pobles.

 

El termini per participar ja està obert, i es prolongarà fins al pròxim 30 de novembre. La inscripció i enviament de fotografies es pot realitzar des del lloc web oficial del concurs: concursofotorural.es

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.