Dijous, 02 de maig del 2024

L’alcalde de Salou assegura que l’informe desfavorable d’Acció Climàtica no tombarà el projecte Hard Rock

|

- Publicitat -

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha defensat aquest dilluns que l’informe del Departament d’Acció Climàtica que apunta que el nou Pla Director Urbanístic (PDU) no compleix els requisits ambientals per desenvolupar el projecte de Hard Rock “no invalida” el complex. El batlle ha exposat que ara caldrà adaptar el document urbanístic als requisits del departament, pas previ a l’aprovació definitiva del PDU. Un tràmit que Granados ha confiat que es dugui a terme abans d’acabar l’any. Amb tot, ha lamentat que “amb més coordinació entre Territori i Acció Climàtica” la dilació en la tramitació “es podria haver evitat” però ha comentat que no creu que la sortida de JxCat del Govern hagi condicionat el procediment.

 

Publicitat

Pel batlle, l’informe d’Acció Climàtica implicarà “una adaptació” del document urbanístic que suposarà “un petit retard”. “Pot ser que es faci de manera molt àgil perquè el que es planteja no és una cossa essencial en la seva reacció”, ha valorat. Per Granados són “suggeriments”. El seu posicionament contrasta amb el de la plataforma Aturem Hard Rock, que interpreta que l’informe obliga a fer uns canvis profunds en tot el PDU.

 

Respecte la plataforma, Granados ha afirmat que “sembla que hi ha interès en un sector ideològic” en aturar el complex. “Són aquests que estan en contra del progrés i de la creació de llocs de treball que es dediquen a bombardejar projectes generadors de riquesa i no pas a defensar veritablement el nostre país”, ha assenyalat.

 

Sobre una possible afectació per risc químic als terrenys on s’haurien d’aixecar alguns edificis, Granados ha assegurat que és “una fal·làcia”. A més, ha concretat que Salou “no té cap terreny afectat pel risc químic”. I ha afegit: “els hotels es poden construir perfectament al terme municipal de Salou”. Una declaració que es pot interpretar com dard cap a Vila-seca, municipi que reclama un canvi en el repartiment de la fiscalitat, que Granados rebutja modificar.

 

Finalment, el batlle salouenc ha acusat del Govern de falta de “coordinació” entre els Departaments i ha assenyalat que si Acció Climàtica i Territori haguessin debatut els plantejaments internament l’informe publicat no caldria haver-lo fet.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.