Diumenge, 05 de maig del 2024

Unió de Pagesos denuncia l’hermetisme d’Agroseguro i Enesa davant les propostes de millora

|

- Publicitat -

Unió de Pagesos denuncia “l’actitud immobilista” d’Agroseguro i Enesa davant les propostes de millora de les assegurances agràries que els ha traslladat en el marc de les reunions dels grups de treball dels sectors de l’olivera, fruita seca i conreus herbacis extensius, convocades pel Departament d’Acció Climàtica. L’organització considera l’assegurança un instrument “imprescindible” de política agrària i critica que Agroseguro i Enesa al·leguin un desequilibri entre les indemnitzacions pagades als assegurats i el que cobren a través de les primes de les assegurances contractades. 

 

Publicitat

Unió de Pagesos assenyala que el nivell d’assegurament en l’olivera i fruita seca no arriba al 10% de la superfície conreada a Catalunya, fet que “evidencia la falta de validesa d’aquesta assegurança”. L’organització agrària denuncia que, actualment, aquestes assegurances “s’acosten més a una compensació que a una cobertura real de les pèrdues sofertes, a més de resultar cares per les cobertures que ofereixen”, i insisteix a reclamar “millores reals” de les cobertures per a tots els sectors.

 

Les propostes que fa Unió de Pagesos, tant per a l’olivera com per a la fruita seca, passen per millorar les condicions i cobertures per als nous assegurats; diferenciar entre secà i regadiu a l’hora de definir l’assignació de rendiments i el càlcul dels danys pels riscos que es valoren per explotació; millorar els percentatges de cobertura per tal que compensin les pèrdues reals sofertes, així com la valoració dels danys en plantació per l’olivera i dels preus d’assegurament tant pel sistema de producció tradicional com ecològic.

 

Pel que fa al sector d’herbacis, l’organització agrària reclama millores en les cobertures pels danys per la fauna silvestre, adequar els rendiments assegurables pels cultius de colza i pèsols i del període de contractació i modificació de cultius de segona collita com la colza.

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.