Divendres, 27 de gener del 2023

L’Escola d’Oficis de Muntanya s’estrena a Envall, un petit poble del Pallars Jussà

|

- Publicitat -

Envall, un petit poble de set habitants del Pallars Jussà, ha estrenat l’Escola d’Oficis de Muntanya. Es tracta d’un centre que impartirà formació reglada i reconeguda pel SOC i organitzarà cursos d’oficis tradicionals. De la formació professional en destaca: apicultura; construcció i rehabilitació de muntanya; guarda de refugi i albergs de muntanya i manteniment i instal·lació d’energies renovables. Es vol que la formació estigui molt vinculada al territori. Pel que fa als oficis es vol reivindicar i recuperar aquells que havien quedat en l’oblit, adaptant-los a les noves necessitats. Les instal·lacions estan dins el Refugi Casa Bigodé, un equipament que ofereix als assistents als cursos allotjament.

 

Publicitat

Pendents de ser acreditats centre col·laborador del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), a través del qual podran oferir diversos dels cursos homologats, aquesta setmana ja s’han estrenat amb algunes formacions com la de motoserra. Ho han fet amb un grup reduït d’alumnes, donat que la formació es vol que sigui molt personalitzada. Els alumnes han pogut aprendre a fer anar una motoserra amb classes pràctiques i teòriques. Destaca el fet que és un centre homologat pel Departament d’Educació per impartir Programes de Formació i d’Inserció (PFI), com el PFI d’Auxiliar d’Activitats Forestals.

Curs de motoserra a l’Escola d’Oficis de Muntanya a Envall, a la Vall Fosca

Marta Villagrassa, de l’Escola d’Oficis de Muntanya, ha dit que més enllà de formar a gent, l’escola d’oficis també persegueix ajudar a trobar feina i arrelar la gent al territori. D’aquí que les formacions que els pròxims mesos s’impartiran estiguin estretament relacionades amb el territori.

 

Maria Grimalt, que porta la comunicació de l’Escola d’Oficis de Muntanya, ha destacat la importància de crear xarxa entre els diferents projectes que s’estan desenvolupant al Pirineu i entre els seus professionals. Grimalt és ceramista i encarregada de dinamitzar aquest espai que a més de servei de refugi rural i centre formador és un espai cooperatiu per les activitats i entitats de l’Economia Social i Solidària.

Maria Grimalt és ceramista i ha impartit cursos a l’Escola d’Oficis de Muntanya

Refugi Bigodé

Villagrassa és la guarda del refugi Casa Bigodé que es troba a Envall. Quan es va pensar aquest espai ja es contemplava la possibilitat d’allotjament i centre de formació. És un equipament de 24 places destinades al públic en general però que beneficiarà als alumnes dels cursos donat que es podran allotjar al mateix lloc on es formaran.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

13 COMMENTS

  1. organic scar

    […]although web sites we backlink to below are considerably not related to ours, we really feel they may be truly worth a go by means of, so possess a look[…]

  2. Click Here

    […]we prefer to honor many other world-wide-web sites on the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email