Divendres, 29 de març del 2024

Una jornada de cuina celebrada dilluns posa en valor la carn de corder del Pallars

|

- Publicitat -

El corder del Pallars ha estat el protagonista de la jornada de cuina del programa ‘Al teu gust’ que s’ha celebrat aquest dilluns a Tremp. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat oferir un espai de formació i divulgació per a professionals de tot el país, al territori d’origen i reivindicar el valor de la carn de corder tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància del manteniment dels ramats i els pastors. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ha conduït l’acte i ha defensat la carn de corder com un pilar fonamental de la gastronomia del territori i ha destacat la seva importància per l’economia local i dinamització comarcal.

 

Publicitat

Així mateix, el sommelier David Seijas (del projecte “Gallina de Piel Wines”) ha conduït un maridatge de corder amb vins del Pallars. Seijas ha destacat la importància de conèixer bé els productes locals i totes les seves possibilitats per convertir-los en ambaixadors d’un territori.

 

En el decurs de la jornada han fet demostracions de cuina xefs com Xixo Castaño (Malena, Gimenells) i Joel Castanyé (La Boscana, Bellvís); Anjalina Chugani (Soul Spices) i Marc Puig-Pey (Fundació Alícia) i xefs pallaresos, com Llorenç Aguilar (Lo Quiosc, Talarn), Meritxell Tartera (Hotel Pessets, Sort), Marina Pàmpols (Lo Bueno, Tremp) i Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp).

El cuiner Xixo Castaño ha fet una demostració elaborant un plat a base de carn de corder.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat que amb jornades com aquestes es vol contribuir a ajudar al sector ramader de la comarca a donar a conèixer el seu producte i evitar que desaparegui l’ofici de pastor. Cases ha reivindicat el producte local com la carn de corder, l’oli d’oliva o els vins del Pallars. Tots ells productes de gran qualitat, ha sentenciat l’alcaldessa.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.