Dissabte, 20 de abril del 2024

L’Escola Agrària de Manresa organitza diferents jornades i cursos per l’octubre i el novembre

|

- Publicitat -

L’Escola Agrària de Manresa té a punt 4 nous cursos de formació continuada que es faran durant aquest mes d’octubre i el de novembre, i que tractaran diferents qüestions d’interès per als professionals del sector agrari. El primer començarà el dia 19 d’octubre i està centrat en la gestió econòmica i financera de projectes hortícoles ecològics. Els participants aprendran a comptabilitzar bé els costos que genera l’activitat, optimitzar-los i assegurar-ne la viabilitat i continuïtat.

 

Publicitat

El dia 25 d’octubre començarà un curs d’estratègies de sanitat vegetal en horticultura ecològica. En aquest curs s’ensenyaran les eines necessàries per mantenir els cultius hortícoles amb menys problemes sanitaris i fer que siguin més resilients. La gestió i el maneig d’explotacions  de pollastres ecològics seran el tema central del curs que començarà el dia 2 de novembre. S’hi treballaran aspectes com la il·luminació natural, el respecte pels temps d’engreix i la llibertat de moviments dels animals, elements clau en la cria de pollastres ecològics. Per últim el dia 8 de novembre començarà un curs sobre energia fotovoltaica aplicada al sector agrari, on s’explicarà com l’energia fotovoltaica pot contribuir a reduir costos i generar ingressos a la finca i s’ensenyarà a avaluar si la inversió en renovables representa una oportunitat econòmica i d’acció climàtica.

 

Tots els cursos tenen un preu de 32 euros i les inscripcions poden fer-se en aquest enllaç.

 

Participació a Ecoviure

D’altra banda, l’Escola Agrària de Manresa participarà a les jornades professionals d’Ecoviure amb l’organització de dues jornades, el proper dimecres 19 d’octubre. La primera es farà de 9 del matí a 1 del migdia a les instal·lacions de l’escola a l’edifici FUB i s’hi parlarà de les instal·lacions compartides per a productors agraris, els escorxadors i els obradors. S’explicarà què són, com funcionen i es podrà conèixer les experiències de l’escorxador mòbil de la Catalunya Central i de l’obrador compartit L’Obradora, amb visites in situ a aquests dos espais. A la tarda, es farà una jornada en línia sobre la biodinàmica i l’ús de coure a la vinya. Les inscripcions per a aquestes dues jornades poden fer-se al web d’Ecoviure. Aquestes jornades formen part dels actes de la Setmana Bio, que se celebra a tot Catalunya entre el 15 i el 23 d’octubre.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.