Dissabte, 04 de maig del 2024

L’històric edifici de les bodegues Mont-Ferrant de Blanes està a la venta

|

- Publicitat -

Les Bodegues Mont-Ferrant de Blanes, on es va produir vi escumós per primer cop a l’estat, estan a la venda des d’aquest passat setembre.

 

Publicitat

Les bodegues van ser construïdes per Agustí Vilaret amb els diners que havia guanyat a les Índies, i on va cultivar vinyes de Macabeu, Xarel·lo i Parellada per començar a produir vi amb el mètode tradicional xampanyitze. Col·laborant amb el madrileny Luis Justo y Villanueva, el director del Laboratorio Químico del Instituto Agrícola de San Isidro, Vilaret va aprendre a elaborar els vins base amb les proporcions dels cupatges abans de convertir-lo en un vi escumós a través d’una segona fermentació.

 

Aquest edifici històric va ser la bodega on es creava el cava Mont-Ferrant, marca que es continua comercialitzant, tot i que les caves de Blanes ja no estan actives des de fa anys.

 

Aquestes bodegues, patrimoni de la ciutat de Blanes, estan ara en venda, tal com informen al portal idealista, per un milió i mig d’euros. Des de territori rural creiem que seria una bona oportunitat per a l’Ajuntament de Blanes per comprar-les i preservar aquest edifici que no només conté la història de ser les primeres bodegues a fer cava dins del territori espanyol, sinó que també va servir de refugi per a la ciutadania de Blanes durant la guerra civil.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.