Diumenge, 28 de abril del 2024

Mataró instalarà 31 cobertes fotovoltaiques en edificis públics per estalviar un 30% del consum energètic

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Mataró preveu posar en marxa 31 cobertes fotovoltaiques en equipaments municipals abans que acabi 2023. Actualment, la ciutat ja disposa de sis instal·lacions d’aquest tipus i quan s’enllesteixin les noves Mataró tindrà una capacitat de generació d’energia de dos milions de kilowatts hora. Això equival al 30% del consum dels equipaments municipals i l’estalvi previst amb els preus actuals és de prop de 600.000 euros. A més, el projecte incorpora una part social, ja que no tota l’electricitat serà per a l’autoconsum. Hi haurà deu de les noves cobertes fotovoltaiques que seran d’autoconsum compartit, amb l’objectiu que l’Ajuntament pugui destinar l’excedent a reduir la factura de la llum d’un miler de famílies vulnerables.

 

Publicitat

Les sis cobertes fotovoltaiques existents fins al moment estan en biblioteques, escoles, poliesportius, centres cívics o l’edifici de la brigada. La majoria s’han instal·lat en els dos darrers anys i la de l’edifici de la brigada (El Pericó) es va instal·lar el passat mes de maig amb una producció energètica que suposa el 25% del consum de l’edifici.

 

Aquesta mateixa setmana, a més, està previst que també es posi en marxa una nova instal·lació a l’edifici de Via Pública, seu de la Policia Local de Mataró. És la primera de les 31 noves cobertes, mente que la resta arribaran totes al llarg de l’any 2023. Una vintena seran exclusivament per a l’autoconsum i les altres 10 tindran també una funció social per ajudar a famílies en situació de pobresa energètica.

Coberta fotovoltaica de l’edifici de la brigada de Mataró

Tindran coberta fotovoltaica escoles de primària, escoles bressol, equipaments esportius, casals de gent gran, centres cívics i també l’edifici municipal d’oficines de l’àrea de Promoció Econòmica o el futur Care City Lab, un centre de recerca i innovació en l’àmbit sociosanitari a tocar del TecnoCampus.

 

La instal·lació de la majoria de les noves cobertes (24) la gestionarà l’empresa pública Aigües de Mataró, mentre que la resta els gestionarà l’Ajuntament aprofitant obres de reforma o manteniments dels mateixos equipaments. La inversió global és d’1,6 MEUR, dels quals 1,4 MEUR estan finançats per la Diputació de Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.