Dilluns, 29 de abril del 2024

Catalunya és el primer productor de poma de l’Estat i el primer productor europeu de nectarina i préssec

|

- Publicitat -

Les exportacions de fruita de Catalunya s’han incrementat un 27,26% en valor en els últims cinc anys i ja constitueixen una de les principals produccions agràries del territori pel seu pes econòmic, la superfície de conreu i la seva orientació exportadora. Així ho ha indicat Prodeca, la Promotora dels Aliments Catalans, que detalla que Catalunya és el primer productor de poma de l’Estat –un 52% de les que s’exporten són catalanes-, i el primer productor europeu de préssec i nectarina. Per tal de promocionar els productes, Prodeca ha organitzat la participació d’una quarantena d’empreses catalanes del sector de la fruita a la fruit Attraction, que se celebra des d’aquest dimarts i fins al 6 d’octubre a Madrid.  

 

Publicitat

L’esdeveniment és una de les principals plataformes per a les empreses del sector i és el punt de trobada de productors, distribuïdors i imputadors d’arreu d’Europa. La representació d’empreses catalanes agrupa totes les famílies fructícoles cultivades a Catalunya –des de fruita de pinyol, fruita de llavor, fruita dolça i cítrics-.

 

Després de tot, Prodeca recalca la importància de la fira i assegura que Catalunya és una de les principals comunitats autònomes productores de fruita de l’Estat espanyol.

Representants de Prodeca al seu estand a la Fira Fruit Attracion a Madrid. Imatge de Prodeca a Twitter.

Afectacions de les gelades

Aquest any, però, les gelades de principis del mes d’abril han afectat “fortament” la producció: les previsions apunten un 32% menys de collita de poma en termes interanuals, un 29% menys de pera, un 55% menys de préssec i un 58% menys de nectarina.

 

Pel que fa a les exportacions, Prodeca detalla que en l’acumulat entre gener i juliol han disminuït un 11,06% en volum i un 5,08% en valor, amb els albercocs, les nectarines i els préssecs com a principals afectats.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.