Dilluns, 29 de abril del 2024

La davallada de producció d’ametlla i fruita provoca que la facturació baixi 435 MEUR

|

- Publicitat -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que els sectors de fruita i ametlla deixaran de facturar 423 milions d’euros aquesta campanya a causa de la caiguda de la producció provocada per les gelades del passat mes d’abril. Aquest fenomen climatològic històric ha fet minvar un 70% la collita de fruita de pinyol, un 50% la d’ametlla i un 30% la de fruita de llavor.

 

Publicitat

Ramon Sarroca, president de FCAC, argumenta que “les cooperatives patirem una forta repercussió econòmica arran de les inclemències climàtiques d’aquest any i els seus efectes sobre la manca de producte. Cal que el Departament d’Acció Climàtica implementi el seu compromís de suport al sector per evitar una crisi important després que nombroses cooperatives han quedat excloses dels ajuts del Ministeri d’Agricultura, amb un pressupost molt limitat i el termini de sol·licitud dels quals acaba de finalitzar”.

 

La FCAC estima que els 423,6 milions d’euros en pèrdues de facturació a les centrals de transformació, com les cooperatives, es distribueixen en: 337,6 milions d’euros per a la fruita de pinyol; 39,9 milions d’euros per a la poma; 33,7 milions d’euros per a la pera i 12,5 milions d’euros per a l’ametlla.

 

En l’actualitat, un total de 22 empreses, de les quals quatre són cooperatives, ja han hagut d’activar expedients de regulació d’ocupació (ERTOs) que afecten a 230 treballadors.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.