Dissabte, 27 de abril del 2024

Obre la primera edició de l’Escola de Tracció Moderna de Catalunya

|

- Publicitat -

El proper 24 d’octubre s’obriran les inscripcions per a la primera edició de l’Escola de Tracció Moderna de Catalunya. És una proposta sense precedents a Catalunya, i a tota la Península. S’ha emmirallat en la experiència i model educatiu de l’Escola de Pastors de Catalunya, i en la llarga trajectòria que tenen aquest tipus d’escoles a França.

 

Publicitat

Parlem de Tracció Animal Moderna per a donar èmfasi al caràcter actualitzat dels coneixements i usos dels animals com a companys de treball. Tanmateix, com a pilars principals de la formació seran el Benestar animal i humà, la seguretat i la visió agroecològica i de respecte pel medi. La proposta està co-organitzada i amb el suport de l’Escola Agrària de Manresa, el Consell Comarcal del Moianès i la Diputació de Barcelona.

 

El programa formatiu tindrà una durada de 300 hores i estarà dividit en 6 mòduls: (1) Bàsic i de maneig, (2) Transport, (3) Horta i Extensius, (4) Vinya, (5) Bosc i (6) Pràctiques a finca. El curs s’iniciarà el 23 de gener de 2023, i finalitzarà al maig. Per aquesta primera edició podran inscriure’s fins a 12 alumnes, entrant al web www.acta.cat.

Un cavall llaurant un cultiu

La proposta s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar de cara al 2030. Concretament i com a mínim, la proposta fa una aportació a tres d’aquests objectius:

Objectiu 12: Garantir modalitats de consum i producció sostenible perquè amb la Tracció Animal es poden produir aliments, sense generar residus ni consumir energies fòssils.
Objectiu 13, combatent el canvi climàtic i els seus efectes.
Objectiu 15, conservant i restaurant l’ús dels ecosistemes.

Més enllà d’aquestes dades, l’Escola aspira a formar un nombre similar de persones cada any fins aconseguir una àmplia difusió de la Tracció Animal Moderna com a alternativa a l’ús de maquinària pesada que funcioni amb combustibles fòssils.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.