Dimecres, 17 de abril del 2024

Unió de pagesos demana arreglar torrents i rieres per evitar desbordaments i danys a les collites adjacents

|

- Publicitat -

Unió de Pagesos demana a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que dugui a terme tasques de manteniment i neteja de torrents i rieres per tal d’evitar desbordaments en casos de pluges intenses com els que es van produir el passat divendres dia 23 de setembre a diversos punts del Camp de Tarragona. El sindicat insta també l’ACA a realitzar talussos o altres estructures similars per tal d’evitar danys a les finques properes al pas d’aquestes rieres i torrents.

 

Publicitat

El sindicat formula aquestes peticions després dels aiguats de divendres passat que van oscil·lar entre els 40 litres/m² que van caure a la Selva del Camp (Baix Camp) en molt poca estona als 136 litres/m² que ho van fer a Constantí (Tarragonès). També van resultar castigats els termes de la Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp i el Morell (tots tres al Tarragonès) i Alcover (Alt Camp).

 

Unió de Pagesos destaca també que, en el moment de les tempestes, en aquests punts encara restava pendent de collir un 25% de la collita d’avellanes. D’aquesta part de la producció que quedava pendent, el sindicat estima que se n’haurà perdut un 40% entre els fruits que es va endur la corrent i aquells que es podriran durant aquests dies en els tolls formats.

 

El sindicat recorda que l’augment de superfície construïda en aquestes zones durant els primers anys del segle XXI ha obligat a derivar els cursos d’aigües excepcionals cap a torrents i rieres que, en ocasions com la de divendres passat, es veuen incapaços d’absorbir les grans quantitats d’aigua que baixen, cosa que augmenta l’erosió i el risc per a les finques annexes al pas d’aquestes rieres i torrents. Una situació, aquesta, que encara es veu empitjorada en aquells casos en què el manteniment d’aquestes infraestructures, que correspon a l’ACA, és deficitari o inexistent fins al punt de facilitar la inundació de camins de pas i finques properes.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.