Dissabte, 27 de abril del 2024

Es confirma una caiguda del 20% en la primera collita del blat de moro

|

- Publicitat -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya confirma una caiguda del 20% en la collita de blat de moro i un descens en el rendiment de 2.500 quilos per hectàrea quan es compleixen deu dies de l’inici de la campanya, que finalitzarà la segona quinzena d’octubre. La FCAC està ara pendent d’avaluar els rendiments de la segona collita, al novembre, tot i que també quedarà afectada per les restriccions d’aigua.

 

Publicitat

Santi Vergé, responsable de conreus herbacis de la FCAC, explica que “l’inici de la campanya es va avançar dues setmanes, i això ja és un indicador que la collita no serà bona quant a producció. El blat de moro és un cultiu molt sensible al dèficit hídric i enguany s’ha vist perjudicat per les restriccions de reg del Canal d’Urgell a causa del descens de reserves dels embassaments del sistema Oliana-Rialb, a més de l’onada de calor durant la primera quinzena de juliol que va afectar negativament la pol·linització”.

 

La superfície dedicada al conreu del blat de moro és de 30.500 hectàrees, principalment a les comarques lleidatanes del Pla Urgell, el Segrià, la Noguera i l’Urgell i les gironines de l’Alt i el Baix Empordà.

 

Tot i la que la situació pel que fa al mercat és favorable en relació amb aquest cultiu, la rendibilitat no serà tan bona com s’esperava degut a la davallada de la producció a causa de les condicions meteorològiques i l’important increment de preu dels imputs com gasoil, llavors, fertilitzants, fitosanitaris i energia.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.