Divendres, 29 de març del 2024

La quarta edició del festival NATURES se celebra aquest cap de setmana a l’Alzina de l’Aguda

|

- Publicitat -

La petita localitat de l’Alzina de l’Aguda, un poble agregat al municipi de Vilanova de l’Aguda (La Noguera) amb només 20 habitants, serà l’escenari aquest cap de setmana, el dissabte 1 i el diumenge 2 d’octubre del [festival] NATURES, amb 17 propostes artístiques en l’entorn rural, que enguany arriba a la seva quarta edició. Les entrades estan a la venda al web www.festivalnatures.com

 

Publicitat

El propòsit del festival és potenciar i donar a conèixer l’art contemporani (dansa, arts del moviment i arts plàstiques) a l’entorn rural i des del món rural, contribuir a la descentralització de l’art, fent una societat més sensible i rica, es visqui on es visqui.

 

La mostra, promoguda per la coreògrafa i ballarina Olga Tragant, i l’artista plàstic Jaume Amigó gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la natura, concretament amb el paisatge rural del lloc. “Volem que la dansa i l’expressió artística siguin un fruit més de la terra” explica Olga Tragant, resident a l’Alzina juntament amb Jaume Amigó des de fa 17 anys. Crear una nova ruralitat des de la dansa i les arts plàstiques és un dels objectius centrals del NATURES: “Un espai on repensar, sentir i apreciar l’art des de la natura i on viure la natura des de l’art” afirma Amigó.

 

El treball creatiu a l’entorn del festival però, no es limita a la mostra d’aquest cap de setmana, sinó que ja es va iniciar abans amb les residències artístiques que van tenir lloc el cap de setmana del 9, 10 i 11 de setembre i culminen demà i després, amb els laboratoris de creació, el 15 i 16 d’octubre.

 

Es pot dir doncs, que el festival, a través de l’art i la cultura, presenta un context ideal per donar visibilitat al món rural, aportant una nova mirada i  “nou valor al territori”, i al mateix temps, com expliquen els organitzadors, “la natura i l’entorn rural són inspiració i estímul i un espai idoni per la creació i el desenvolupament artístic”.

 

El dissabte començarà amb una acció artística que convidarà a la participació. Després, seguirà una mostra de dansa contemporània de companyies convidades que ens ofereixen una mirada especial i contemporània a la vida del camp i la memoria dels pobles i el diumenge a la tarda s’organitza la passejada – recorregut itinerant amb tot el públic  per veure les propostes artístiques cultivades en el propi paisatge de l’Alzina. El diumenge al matí es reserva per acollir una xerrada sobre el potencial creatiu en el món rural actual, un taller per despertar els sentits i connectar amb la natura i un dinar comunitari.

Els artistes Anna Mateo i Miguel Barreto (València) treballant en la seva peça ‘Arròs’ a l’Alzina de l’Aguda. Foto: Associació Tragant Natures.

Espai: el tragantCAMP

L’any 2005 la ballarina i coreògrafa Olga Tragant i l’artista plàstic Jaume Amigó, varen adquirir unes antigues granges de pollastres que havien estat en desús feia molts anys. Al llarg d’aquest temps han anat restaurant aquests espais. Des de fa anys, s’hi troba l’estudi de treball de l’artista Jaume Amigó i més recentment, s’ha rehabilitat un espai per a les activitats de dansa i pràctiques corporals.

 

L’espai tragantCamp és la seu del [festival] NATURES. tragantCamp és un espai que desenvolupa diverses activitats de divulgació i creació artística. tragantCamp es troba a l’Alzina de l’Aguda un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida) entre els pobles de Guissona i Ponts, a 125 km de distància de Barcelona i a 110 km de Lleida. Envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, és un entorn molt tranquil i silenciós, amb cels especialment estrellats.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.