Dilluns, 29 de abril del 2024

El Musiquem Lleida se celebrarà en 8 espais diferents de la ciutat amb onze concerts

|

- Publicitat -

La XVII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida se celebrarà el cap de setmana del 7, 8 i 9 d’octubre i el 16 del mateix mes, quan tindrà lloc el Concert de Cloenda.

 

Publicitat

El certamen d’enguany, que es va presentar divendres al pati del Convent de Santa Clara, acollirà 11 concerts en vuit espais de la ciutat de Lleida. Les actuacions tindran lloc al Pati de l’IEI, a la plaça Paeria, a la Seu Vella, al Museu de Lleida, al Rectorat de la UdL, a la plaça Ricard Vinyes i a l’Auditori Enric Granados, on tindrà lloc el Concert de Cloenda. Aquest es repetirà el diumenge 30 d’octubre a la parròquia Sant Jaume d’Arbeca i el diumenge 6 de novembre al Teatre l’Amistat de Mollerussa.

 

El Festival s’iniciarà el divendres 7 d’octubre a les 18.30 hores al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) amb l’actuació del guitarrista Raul Viela. Aquell mateix dia actuarà a la plaça Paeria el quintet de vent Bòreas Ensemble, que hi serà a les 19.30 h. El darrer concert de la primera jornada serà el del Quintet Momentum a les 21 hores a la Seu Vella.

 

El segon dia, el dissabte 8 d’octubre, la primera actuació serà a les 11 hores al Museu de Lleida, amb la interpretació de Banus Duo, format per una guitarrista i una clarinetista. El següent concert serà el de Viñes Piano Duo a les 11.30 hores al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL). A les 12.30 hores, el Museu de Lleida acollirà el concert del Canticum Trio, format per guitarra, clarinet i percussió. La sessió de tarda s’iniciarà a les 18 hores al pati de l’IEI amb el pianista Daniel Ligorio. Posteriorment, el duo de saxo i piano Lu2 Tonalis actuarà a les 19.30 hores al Rectorat de la UdL. La darrera actuació de dissabte serà la del Cor d’Homes d’Igualada, un grup de 15 cantaires, que actuarà a les 20.30 hores a la plaça Ricard Vinyes.

 

El tercer i darrer dia del certamen, diumenge 9 d’octubre, les actuacions començaran a les 11.30 hores al Museu de Lleida amb el duo de violoncels Lofoten Cello Duo. El darrer concert del cap de setmana serà a les 12.30 hores a la plaça Paeria amb les guitarres i el contrabaix d’Oscar Wolf & His Moon Serenaders.

La directora del festival, Carme Valls, ha estat acompanyada d’Albert Cabero Olaia, director de la Coral Shalom d’adults i codirector del concert de cloenda del festival. Foto: Oscar Cabrerizo (Defoto).

Concert de Cloenda

El Concert de Cloenda ‘Requiem im Paradiso’ tindrà lloc el diumenge 16 d’octubre a les 19 hores a l’Auditori Enric Granados. L’actuació omptarà amb la presència del LleidArt Ensemble, la Coral Shalom i el Cor Praesentia, la interpretació de la soprano Alba Quinquillà i el baríton Ferran Albrich, i la direcció d’Albert Cabero Olaia i Martí Costa.

 

El concert es repetirà el diumenge 30 d’octubre a les 18 hores a la parròquia Sant Jaume d’Arbeca i el diumenge 6 de novembre a les 19 hores al Teatre L’Amistat de Mollerussa.

 

Nou director de la Coral Shalom

La XVII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida també suposa l’estrena a la direcció de la Coral Shalom, impulsora de l’esdeveniment, d’Albert Cabero Olaia. Cabero ha dirigit l’ACR Les Flors de Maig, l’Orfeó Sarrianenc, el Cor Praesentia i la Coral Jordi Antonín. Com a cantant, Albert Cabero Olaia ha obtingut una sòlida experiència com a solista i ha format part de les principals agrupacions corals catalanes de prestigi, tant professionals com no professionals, entre les quals destaquen el Cor Madrigal, ARSinNOVA Cor de Cambra, Cor del Gran Teatre del Liceu, Cor Lieder Càmera, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i Bach Collegium Barcelona.

 

A més, compagina les tasques professionals de director coral i de cantant solista i coral. Cabero és net de Manuel Cabero, referent del món coral català i fundador del Cor Madrigal i traspassat a principis d’aquest 2022.

Cartell del Musiquem Lleida

Programa de concerts

Divendres 7 d’octubre:
Raul Viela, 18.30 hores, pati IEI
Bòreas Ensemble, 19.30 hores, plaça Paeria
Quintet Momentum, 21.00 hores, Seu Vella

 

Dissabte 8 d’octubre:
Banus Duo, 11.00 hores, Museu de Lleida
Viñes Piano Duo, 11.30 hores, Rectorat UdL
Canticum Trio, 12.30 hores, Museu de Lleida
Daniel Digorio, 18.00 hores, pati IEI
Lu2 Tonalis, 19.30 hores, Rectorat UdL
Cor d’Homes Igualada, 20.30 hores, plaça Ricard Vinyes

 

Diumenge 9 d’octubre :
Lofoten Cello Duo, 11.30 hores Museu de Lleida
Oscar Wolf & His Moon Serenaders, 12.30 hores, plaça Paeria

 

Diumenge 16 d’octubre:
Concert de Cloenda: Requiem im paradiso (del compositor Grabiel Fauré) 19 hores
LleidArt Ensemble
Coral Shalom i Cor Praesentia
Albert Cabero Olaya, direcció
Martí Costa Senz, direcció
Alba Quinquillà, soprano
Ferran Albrich, baríton

 

El Concert de Cloenda al territori:
Diumenge 30 d’octubre, 18 hores, Parròquia Sant Jaume d’Arbeca
Diumenge 6 de novembre, 19 hores, Teatre l’Amistat de Mollerussa

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.