Dilluns, 06 de maig del 2024

Ramon Armengol continuarà sent el president de les cooperatives agràries europees

|

- Publicitat -

El Presídium de la COGECA ha acordat per unanimitat prorrogar un any més el mandat de Ramon Armengol com a president de les cooperatives agràries europees, càrrec que ocupa des de gener de 2020. La Confederació General de Cooperatives Agràries de la UE (COGECA) aglutina 22.000 cooperatives i 7 milions d’agricultors i ramaders que en són socis.

 

Publicitat

Les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19, la reforma de la PAC, les perspectives financeres, el Pacte Verd i l’estratègia de la Granja a la Taula i de Biodiversitat han estat àmbits de treball intens de la COGECA en els tres últims anys. Recentment s’hi han sumat la guerra a Ucraïna i la crisi energètica, que han afegit més pressió al sector agroalimentari i a les cooperatives pel fort increment dels costos de producció.

 

En el seu discurs, Ramón Armengol ha destacat que “l’augment dels preus d’insums com els fertilitzants i de l’electricitat són un dels principals problemes del sector. Per això, la presidència de la COGECA continuarem treballant per establir mesures estructurals que permetin reformar el mercat elèctric europeu, abaixar el preu de l’electricitat i subministrar fertilitzants en quantitat i preus assequibles. Els pagesos i les nostres empreses, les cooperatives, hem de poder continuar l’activitat per la importància social, territorial i com a proveïdors d’aliments”.

 

La presidència espanyola de la Unió Europea durant el segon semestre del 2023 esdevindrà una oportunitat perquè les cooperatives europees puguin traslladar a Brussel·les els interessos del sector agroalimentari en general, i de les cooperatives en particular, també mitjançant les institucions espanyoles i catalanes.

 

Ramon Armengol és responsable dels sectors de ramaderia i llet en el consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, a més de representant de les cooperatives catalanes al consell rector de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya. Ramader des de fa 45 anys, és soci de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell –que agrupa més de 3.600 agricultors i ramaders i té una facturació d’uns 200 milions d’euros.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.