Dissabte, 27 de abril del 2024

Manlleu recuperà el format pre-pandèmia de la fira del Porc i la Cervesa

|

- Publicitat -

Manlleu viurà la fira del Porc i la Cervesa amb el format habitual d’abans de la pandèmia i amb un extens programa d’activitats. El tret de sortida a tres dies de fira – 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre –  es farà amb la punxada del barril, una activitat que es recupera d’edicions anteriors, i que anirà a càrrec de KOM BEER, la nova cerveseria de Manlleu, i els cansaladers manlleuencs guanyadors, en diverses edicions, del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional: Josep Terradellas (Can Cerilles), els germans Toni i Dani Molist (Cansaladeria Molist) i Francesc Colom (Carnisseria Colom Vila). Els i les assistents que s’acostin a l’escenari de les escales de la plaça Fra Bernadí, on es farà la punxada, i que tinguin el got oficial de la fira, podran tastar gratuïtament la nova cervesa manlleuenca. Seguidament, es farà una cercavila amb la Xaranga Magic, de versions musicals.

 

Publicitat

La plaça Fra Bernadí tornarà a lluir amb el tradicional mercat de degustació i venda de productes del porc, cerveses artesanes nacionals i d’importació i productes de proximitat, i amb l’Espai del Porc, on es realitzarà la matança i rostida del porc, comentada per la periodista Carme Gasull, i l’elaboració d’embotits i derivats del porc a càrrec del Mercat Municipal de Manlleu. L’activitat s’acompanyarà amb una sessió de cuina en directe, dissabte, amb Jordi Corominas, xef dels restaurants Thymus de Manlleu i de l’Horta de Tavertet, i membre d’Osona Cuina; i diumenge, amb Versàtils Gastronomia.

 

Tastos i maridatges, als jardins de Can Puget, amb inscripció prèvia

L’Aula del Gust canvia d’ubicació i es trasllada als jardins de Can Puget, on es realitzaran els tastos guiats de cerveses artesanes i embotits de proximitat. Els i les assistents podran gaudir d’activitats diverses com un tast d’embotits manlleuencs guanyadors de concursos nacionals; un tast d’embotits singulars dels productors de la Cooperativa Arrel; un tast de cerveses artesanes de La Microcervesera i embotits dels cansaladers de Manlleu; un tast a cegues de cervesa artesana; un tast guiat de les cerveses artesanes guanyadores del concurs de cervesa de la fira Porc i Cervesa; un tast de cerveses Home Brewers; i descobrir a través d’un tast guiat les últimes novetats cerveseres d’arreu del món. També es farà un tast dels 7 productes de la cistella Fetaosona, aliments excel·lents, guiat per Luxmundi; en aquest cas, a l’espai El Graner de la Fira, a la plaça Fra Bernadí.

 

Aquest any, com a novetat, la fira convida al públic a viure l’experiència de formar part del jurat amateur que, guiat per Ariel Caballero, jutge de la Beer Judge Certification Program (BJCP), tastarà i seleccionarà les tres millors cerveses de la fira Porc i Cervesa. El nom de les cerveseries guanyadores es donarà a conèixer el dissabte de fira a l’escenari escales de la plaça Fra Bernadí.

 

Per assistir a les activitats guiades a Can Puget i viure l’experiència de formar part del jurat, cal inscriure’s prèviament a porcicervesa.cat o al punt d’informació de la fira.

 

Música en directe i espectacles infantils

La música en directe tindrà un paper important a Porc i Cervesa. L’hora del vermut s’acompanyarà amb l’actuació del grup de swing Airstream Quartet, dissabte, i amb música de taverna, amb la formació musical S’Temple Bar, diumenge. Les nits de la fira s’amenitzaran amb les actuacions en directe de Daniel Boga, pop rock manlleuenc, i DJ Buff Bay, divendres, i amb el concert del jove cantautor d’Irlanda del Nord, Matthew Mc Daid, i el DJ Warsaw, dissabte. La tarda del diumenge es podrà gaudir del concert amb Les que Faltaband i el seu repertori de versions 100 % femení.

 

El programa de Porc i Cervesa també compta amb activitats pensades per als infants durant els dos dies de fira: La Granja i l’Era del joc!, a la plaça Fra Bernadí, i tallers de cuina infantils a l’Aula del Gust, amb inscripció prèvia.

 

Els plats de Porc i Cervesa

Els i les visitants que s’apropin a la fira tindran l’oportunitat de tastar els Plats de Porc i Cervesa elaborats amb porc i cervesa artesana als establiments dels cinc restauradors del municipi que han participat a la campanya: Manlleuet Cerveseria, Cal Batlle, Ca l’Ermità, Thymus i Torres Petit. Cada restaurador oferirà el seu plat durant els dies de fira i les persones que s’animin a tastar-los podran participar al sorteig d’un vol en globus per a dues persones omplint la butlleta de participació facilitada al mateix restaurant. Els Plats de Porc i Cervesa són:

– Manlleuet Cerveseria Restaurant: Moules & Frites (Musclos a l’estil belga amb cervesa)

– Restaurant Cal Batlle: reconstrucció del braó de porc a baixa temperatura amb cervesa negra, cremós de patata i botifarra del perol

– Restaurant Ca L’Ermità: cansalada a baixa cocció amb reducció de cervesa IPA del Montseny

– Restaurant Thymus: Llom de porc de Cal Rovira marinat, col llombarda cuinada amb cervesa del Montseny

– Restaurant Torres Petit: Gran costellam a la brasa

 

Cartell de Porc i Cervesa

El cartell d’aquesta edició ha estat dissenyat per l’il·lustrador Àlex Roca, que fa una proposta amb els colors de la imatge gràfica de la fira. Hi ha el porc, la cervesa, el campanar de Manlleu, les parades de fusta, els brots d’ordi i un embotit premiat. A nivell d’estil ha donat un acabat fet a mà per solidaritzar-se i posar en valor els paradistes: petits productors artesans de carn i cervesa.

 

Els “llamps” que surten del porc tenen la doble funció de destacar-lo i d’equilibrar la composició. Al mateix temps, és una aportació de l’autor per representar els grunyits de l’animal.

 

Manlleu, tradició cansaladera de premi

Sota el lema “Manlleu, tradició cansaladera de premi”, l’Ajuntament de Manlleu ha creat una campanya per donar a conèixer la tradició cansaladera del municipi, premiada en diverses ocasions, i dotar-los de rellevància per situar-los en el mapa de la gastronomia catalana a través del protagonisme de les tres cansaladeries premiades: Can Cerilles, Colom Vila i Molist.

 

Manlleu compta amb un sector cansalader consolidat i punter que treballa un producte tradicional de qualitat que ha estat premiat, any rere any, en diversos certàmens del sector, per elaborar les millors propostes d’embotits emblemàtics: la llonganissa tradicional, la botifarra d’ou tradicional i la botifarra d’ou innovadora, amb gust especial i elaborada amb productes sorprenents com alls tendres, mongetes o bolets.

 

Porc i Cervesa dona gran protagonisme al sector cansalader, l’acosta al públic i mostra l’ofici a través d’activitats lúdiques com la rostida i l’especejament del porc, que genera una gran expectació, i permet tastar i descobrir productes tradicionals del porc que, a dia d’avui, són menys coneguts per les noves generacions.

 

Per fer difusió de la campanya s’ha elaborat un fulletó divulgatiu i informatiu, que estarà disponible als establiments cansaladers, als punts d’informació turística i als canals digitals de l’Ajuntament de Manlleu i Porc i Cervesa.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

1 COMMENT

Comments are closed.