Divendres, 26 de abril del 2024

Pere Aragonès anuncia la creació d’una Assemblea Ciutadana pel Clima

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest dimarts des de Nova York que el Govern aprovarà dimarts vinent la creació d’una Assemblea Ciutadana pel Clima per “debatre els reptes de Catalunya davant el canvi climàtic i formular propostes per afrontar-los”. L’Assemblea la conformaran entre 100 i 150 persones, a partir d’una “mostra representativa” de tota la població catalana i tindrà com a objectiu “fomentar debat ciutadà” i “identificar punts de consens” sobre alguns àmbits com el de “l’energia, la mobilitat o els recursos hídrics”. 

 

Publicitat

Aragonès ha defensat que les polítiques del Govern per fer la transició energètica implicaran canvis importants en l’economia i que, per tant, requereixen la “màxima participació” de la ciutadania. Les propostes acordades per l’Assemblea Ciutadana pel Clima quedaran detallades en un informe que s’elevarà al Govern, es trametrà al Parlament, i es publicarà al portal de participació de la Generalitat.

 

El president ha promès que l’executiu català avaluarà les propostes: “Hi haurà una voluntat del Govern de Catalunya (…) d’explicar quines d’aquestes es poden implementar”. En cas que no siguin possibles, el Govern es compromet a oferir “alternatives per contrastar els efectes de la seva no implementació”.

 

Per la seva banda, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha detallat que hi haurà una “comissió d’experts” encarregada de “vehicular i conduir” els debats al territori. “Ha de ser la ciutadania qui ho protagonitzi i que puguem escoltar les seves opinions i propostes”, ha subratllat.

 

Un cop aprovada la creació de l’Assemblea, es triaran els integrants per poder dur a terme l’Assemblea durant el primer semestre de 2023, diu el Govern en un comunicat, on assegura que els treballs “seran públics, executats a través de sessions que s’organitzaran en una fase de presa de contacte i facilitació d’informació i formació, una fase de debat i discussió i una darrera de conclusions i propostes.

Reunió de Pere Aragonès amb la directora de Finançament de l’Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris de les Nacions Unides (OCHA), Heli Uusikyla, a Nova York

Reunions a Nova York

Aragonès ha visitat aquest dimarts les oficines d’una “important empresa multinacional del sector dels videojocs” per traslladar “el potencial i les possibilitats que ofereix Catalunya a les empreses del sector”. Presidència no ha detallat de quina companyia es tracta.

 

Poc abans, el president s’ha trobat amb la directora de Finançament de l’Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris de les Nacions Unides (OCHA), Heli Uusikyla. Aragonès li ha traslladat “la voluntat clara de Catalunya de seguir contribuint i fent aportacions” en l’àmbit humanitari i han analitzat “la situació d’emergència humanitària a nivell global derivada de la guerra d’Ucraïna”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

Comments are closed.