Diumenge, 28 de abril del 2024

El Govern aprova el Projecte de decret del Catàleg de fauna salvatge autòctona amenaçada

|

- Publicitat -

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Projecte de decret del Catàleg de fauna salvatge autòctona amenaçada. Aquest decret inclou aquelles espècies i subespècies de la fauna salvatge autòctona protegida que es troben amenaçades i a les quals cal atribuir un grau de protecció superior. Inicialment se’n recullen 384 espècies, que es classifiquen en les categories de ‘en perill d’extinció’, ‘vulnerables’ o ‘extintes com a reproductores a Catalunya’. A través del decret també es determina la necessitat d’aprovar plans de recuperació i plans de conservació per a les espècies incloses en el catàleg i es fixa el seu contingut i el procediment per a la seva aprovació.

 

Publicitat

Així mateix, el decret regula el procediment administratiu per a la reintroducció de les espècies extintes incloses en el catàleg, les reintroduccions locals i el reforçament poblacional.

 

Per a la determinació de les espècies que s’inclouen en el catàleg s’han considerat els diferents atles de fauna amenaçada, les llistes vermelles estatals i els informes d’institucions, entitats científiques i especialistes en la matèria que han permès conèixer també les espècies de fauna autòctona que actualment requereixen mesures urgents de conservació.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.