Dissabte, 20 de abril del 2024

El Govern tornarà a abordar la regulació dels correbous

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha assegurat aquest diumenge des de Nova York que la regulació dels espectacles amb bous o vaquetes és una qüestió que “ocupa i preocupa” la ciutadania i, per tant, admet que el Govern l’ha d'”abordar” i “donar-hi resposta”. Jordà ha fet aquestes declaracions el mateix dia en què es va celebrar una consulta a Santpedor (Bages) sobre la recuperació de la festa de les vaquetes a la població dos anys després en que s’imposés el ‘no’. “És un tema transversal. Hi ha una part cultural, patrimonial i una altra que afecta directament a la nostra Conselleria i, en aquest sentit, el Govern ha de tenir una resposta unànime i escoltant a tothom”, ha expressat Jordà.  

 

Publicitat

Jordà ha recordat que el Parlament, en més d’una ocasió, “ja ha intentat abordar” la regulació dels correbous i assegura que “ja hi ha hagut alguna iniciativa de més d’un grup”. Creu que, de mica en mica, “s’ha de donar resposta a aquesta inquietud que, per una banda, és pro vaquetes i, per l’altra, contrària”. “Ja va haver-hi una regulació prohibint algunes coses i deixant-ne fer unes altres, però si el tema torna a estar damunt de la taula evidentment que hi haurem de donar resposta, com no pot ser d’altra manera”.

 

Precisament aquest diumenge els veïns de Santpedor han tornat a votar si recuperen la festa de les vaquetes o no, després que un grup de veïns presentés més d’un miler de signatures per tornar a fer una consulta popular. L’any 2019 els veïns van votar en contra de mantenir aquesta festa per només 46 vots de diferència i aquest any han obtingut el mateix resultat amb menys vots de diferència: 41.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.