Dijous, 18 de abril del 2024

JARC ha celebrat el seu 25è aniversari reivindicant els reptes de futur del sector

|

- Publicitat -

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) aposta per la modernització del reg de les explotacions per ser “més sostenibles” i “més independents” davant d’episodis de sequera com el d’aquest estiu. “No tenim elecció, modernitzar el reg és una necessitat cada dia més vital”, ha afirmat el seu president, Joan Carles Massot, a la celebració del 25è aniversari del sindicat, on ha detallat altres reptes de futur del sector, com són aconseguir preus justos i mesures de protecció per als professionals, i facilitar l’adaptació a la nova realitat climàtica fomentant factors com la investigació, la innovació i la digitalització del camp, entre altres. A l’acte, celebrat a Torrebesses (Segrià), hi han assistit socis i fundadors de l’entitat.

 

Publicitat

Joan Carles Massot ha remarcat la importància de continuar treballant per garantir el relleu generacional i aconseguir que es doni major suport als joves, ja que “són el garant de la nostra sobirania alimentària”. En aquest sentit, considera que tenir uns preus justos i adequats per als productors és una condició indispensable per garantir aquest relleu. D’altra banda, ha reclamat al departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que “faci els deures” amb la gestió de la fauna salvatge.

 

Pel que fa als reptes que afronta el sector, el sindicat destaca l’adaptació dels agricultors i ramaders a la nova realitat climàtica. En aquest sentit, reivindica que caldrà donar suport a les inversions en sistemes per combatre fred i calor i cultivar noves varietats més resistents, a la vegada que caldrà impulsar la fertilització orgànica, un subproducte de proximitat que pot reduir al dependència dels fertilitzants químics. Massot també ha afegit que per ser més sostenibles caldrà incorporar l’ús d’energies renovables.

 

25è aniversari de JARC

El sindicat ha celebrat aquest dissabte a Torrebesses el seu 25è aniversari amb una jornada festiva en la qual hi ha assistit socis i fundadors del sindicat agrari. A l’acte, l’organització ha fet un homenatge als fundadors de l’organització, Narcís Torrentó, el seu primer president; Josep M. Jové, nomenat president territorial de Lleida i posteriorment nacional, el 2005; Pere Ferrer, president de la territorial de Girona; Sergi Vives, que va ser el primer president de JARC Tarragona i Joan Biosca, que va ostentar també aquest càrrec, i també va ser representant de les Terres de l’Ebre.

 

També hi han estat convidats Miguel Padilla, secretari general de COAG, entitat de la qual JARC en forma part; i Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia, en representació del Govern de la Generalitat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.