Dimarts, 30 de abril del 2024

La Paeria ha aprovat la licitació de les obres de l’ECMU i dona llum verda a enderrocar les sitges

|

- Publicitat -

La Junta de govern local de la Paeria de Lleida ha aprovat aquest divendres licitar les obres per construir l’equipament comunitari per a múltiples usos (ECMU), que s’ubicarà al carrer Xavier Puig Andreu 7-9. A la vegada, ha donat llum verda a l’expedient per enderrocar les antigues sitges que hi ha actualment al solar. El govern municipal ha aprovat els dos expedients després que el Departament d’Acció Climàtica hagi autoritzat el trasllat dels 17 nius de cigonya que hi ha a les sitges, que s’haurà de fer fora del període de cria d’aquests ocells. La previsió és que l’enderroc de les edificacions comenci abans de finals d’any per donar pas a la construcció de l’equipament per a temporers i emergències, que s’allargarà uns vuit mesos.

 

Publicitat

El govern de la Paeria agilitza els tràmits perquè l’equipament per a temporers i emergències a Pardinyes esdevingui una realitat, després d’aprovar aquest divendres la licitació de les obres en una Junta de govern local extraordinària. En concret, ha donat llum verda als expedients per licitar-ne la construcció i per enderrocar les antigues sitges del SEMPA on s’ubicarà l’ECMU.

 

La tinenta d’alcalde Jordina Freixanet ha explicat que no es va presentar cap al·legació en relació amb la ubicació de l’equipament, al solar del carrer Xavier Puig Andreu 7-9 cedit per Acció Climàtica a la Paeria, mentre que s’han desestimat les presentades per l’Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard) i l’entitat ecologista Ipcena en relació amb qüestions urbanístiques relacionades amb l’enderroc de les sitges i contra el trasllat dels nius de cigonya que hi ha.

Els tinents d’alcalde de la Paeria, Toni Postius i Jordina Freixanet, atenen els mitjans de comunicació després de la Junta de govern local extraordinària de la Paeria de Lleida

Acció Climàtica autoritza traslladar els nius de cigonya

Freixanet ha explicat que Acció Climàtica ha emès una resolució d’autorització excepcional sobre fauna protegida amb què faculta a la Paeria a traslladar els 17 nius de cigonya que hi ha a les sitges amb la condició que l’actuació es porti a terme fora del període de cria d’aquests ocells (que va del 15 d’agost fins al 5 de febrer). També estableix habilitar emplaçaments alternatius per ubicar-los i, en aquest sentit, el Departament planteja instal·lar 9 dels nius en estructures específiques a les sitges de la vora, i la resta a la zona de la Mitjana i barri de Pardinyes.

 

La tinenta d’alcalde ha reiterat que la construcció de l’equipament per a temporers forma part del full de ruta del govern de la Paeria en l’àmbit de les polítiques d’inclusió. “Aquest és govern coherent i seriós i no ens hem aturat davant d’un projecte que creiem necessari per a la ciutat i que ha de suposar la millora de la vida de les persones que viuen a Lleida tot l’any i d’aquelles que només hi viuen uns mesos”, ha dit.

L’espai de les sitges al barri de Pardinyes de Lleida on el govern de la Paeria vol ubicar l’equipament comunitari per acollir temporers

“No ens hem arronsat tot i les crítiques”

“Ha estat un govern valent i que no s’ha arronsat malgrat totes les crítiques i els pals a les rodes”, ha afegit Freixanet. Tot i això, ha reconegut que el govern no sempre “s’ha sabut expressar amb prou claredat” i que “en alguns moments hi ha hagut la sensació que en determinats barris no han sabut traslladar amb encert i rigor els passos”. “Però avui hem respectat els interessos de tothom però sobretot de tota la ciutadania de Lleida”, ha indicat Freixanet, acompanyada del tinent d’alcalde Toni Postius.

“Sempre hem dit que com Ajuntament no ens agrada triar quins són els drets prioritaris de la ciutat, que treballem per a tots els ciutadans i que no ho fem en contra de cap barri, de cap plataforma ni entitat, sinó que treballem per als interessos generals de la ciutadania i per garantir tots els drets”, ha afirmat la tinenta d’alcalde.

 

Així, Freixanet ha recordat que el govern municipal va accedir a canviar la ubicació de l’equipament perquè el solar del carrer Josep Pallach 2 on es preveia construir inicialment es pugui destinar a una residència, tal com reclamaven veïns de Pardinyes. La tinenta d’alcalde també ha assenyalat que l’enderroc de les sitges es farà tenint en compte la “protecció del benestar dels animals”.

 

La Paeria preveu que l’ECMU estigui llest l’estiu vinent

La voluntat del govern de la Paeria és adjudicar els treballs per construir l’ECMU abans de finals d’any perquè les obres puguin començar a principis del 2023, un cop enderrocades les sitges i que el solar quedi net. La construcció de l’equipament té un pressupost de 5,3 milions d’euros, la majoria aportats per la Generalitat, i un termini d’execució de les obres de vuit mesos. De la seva banda, l’enderroc de les sitges costarà uns 180.000 euros i durarà unes vuit setmanes. La previsió és que l’ECMU entri en funcionament durant la pròxima campanya agrària.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.