Dijous, 25 de abril del 2024

La 30a edició de Terra de Trobadors ha rebut prop de 50.000 visitants, arribant al rècord històric

|

- Publicitat -

La 30a edició de Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) ha tancat amb prop de 50.000 visitants. Durant el cap de setmana del 9 a l’11 de setembre s’ha recuperat aquesta fira medieval amb una programació de 250 propostes. L’edició d’enguany s’ha centrat en la construcció de la basílica de Santa Maria, coneguda popularment com la catedral de l’Empordà. Per aquest motiu s’ha fet un màpping a la façana i també un espai en què es recreaven alguns dels oficis artesans vinculats amb la construcció d’aquest temple. L’edició d’enguany ha batut el rècord històric de visitants que tenia fins ara Terra de Trobadors.

 

Publicitat

Les tardes de divendres i dissabte han estat clau per aconseguir aquesta xifra rècord. L’augment de visitants en aquestes franges ha fet pujar la xifra global. De fet, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va haver d’obrir un aparcament suplementari el dissabte a la tarda perquè els que hi havia oberts estaven plens.

 

Tot i el gran volum de visitants, però, no s’han produït grans aglomeracions de gent en un únic espai per l’ampliació de la zona de recreació històrica a la zona del pont Vell. Això ha permès esponjar els visitants i distribuir el públic. Els organitzadors destaquen la presència de públic francès durant tot el cap de setmana.

Espectacle de Nit de foc de Terra de Trobadors davant de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries

La Fàbrica gòtica, la Nit del foc del divendres i el màpping a la basílica de Santa Maria han estat les novetats d’enguany, que han rebut molt bona acceptació per part del públic. Així i tot, les activitats més multitudinàries han estat el sopar medieval del divendres (que es van esgotar les 400 localitats), el torneig medieval i el mercat.

 

Terra de Trobadors està organitzat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la Coordinadora de Terra de Trobadors. Hi col·laboren una vintena d’entitats locals i enguany han programat fins a 250 propostes durant tot el cap de setmana.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.