Dimarts, 30 de maig del 2023

Roses ha programat 4 jornades de showcooking per divulgar receptes amb especies termòfiles

|

- Publicitat -

Com a resultat de l’estudi del projecte Termòfiles de la Càtedra Oceans i Salut Humana, subvencionat amb el GALP Costa Brava, s’ha treballat en l’edició d’un receptari on diversos cuiners i cuineres de la Costa Brava, entre ells quatre rosincs, han elaborat unes receptes amb aquestes especies termòfiles. Per tal de posar-les en valor i donar-les a conèixer, s’han programat 4 jornades de showcooking durant el més de setembre, on els cuiners exposaran la seva feina i la recepta ideada per al projecte.

Publicitat

La primera jornada tindrà lloc el 20 de setembre (10 h) i consistirà en un showcooking orientat als càterings i professionals del sector, a càrrec del xef del restaurant Norat (Roses), Ricard Olivés. El dia 24 les sessions s’obren al públic general amb un showcooking a les 10 h dirigit per Jordi Dalmau, cuiner del restaurant Sumac (Roses) i, tot seguit, a les 12 h, amb la  demostració gastronòmica a càrrec del xef Pere Sanés del restaurant l’Escalam (Roses). Per participar-hi cal inscripció via web: https://forms.gle/qEVHB8enTqeBRx3Z9 o al telèfon: 972 15 25 21. Les places són limitades. Per últim, el 27 de setembre (10 h), el xef Tomàs Brull del restaurant la Cala Taverna (Palamós), oferirà una sessió orientada a l’Escola d’Hostaleria de Figueres.

En cadascuna d’aquestes 4 demostracions gastronòmiques, s’utilitzarà una espècie termòfila diferent i es mostrarà com es poden preparar i cuinar aquestes espècies, poc conegudes en la nostra cuina. Paral·lelament, mitjançant la seva promoció i l’organització d’aquests tallers gastronòmics, es busca repercutir en el preu de sortida d’aquestes espècies a la llotja i beneficiar així al sector pesquer rosinc.

Cartell de la jornada de showcooking que es farà el 24 de Setembre

Jornada Científica de la Càtedra Oceans i presentació de receptari “La cuina del mar que arriba: el canvi climàtic al nostre plat”

El diumenge 25 de setembre, la Càtedra Oceans i Salut Humana organitza la jornada IV Jornada Científica: Mar, Salut, Ciència i Societat. S’iniciarà al matí amb una sortida en vaixell pel Parc Natural del Cap de Creus per a professionals sanitaris i persones amb Alzheimer. A la tarda, de 17 a 20 h, el Teatre Municipal de Roses acollirà la presentació dels dos projectes en què treballa actualment la Càtedra Oceans: PESCA SOS- Pesca artesanal sostenible a Cap de Creus i Golf de Roses (cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca- FEMP); i GALP COSTA BRAVA-TERMÒFILES, amb la valorització de les espècies d’interès pesquer que estan incrementant pel canvi climàtic a través del seu consum saludable i una pesca sostenible. Durant l’acte es presentarà el receptari “La cuina del mar que arriba: el canvi climàtic al nostre plat”. Projecte cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP). Aquesta jornada de tarda és gratuïta i oberta a tothom.

Finalment, tancarà el cicle una segona presentació del receptari que tindrà lloc el dia 21 d’octubre (19 h) a la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, que anirà a càrrec del doctor Josep Lloret Romanach, director de la Càtedra Oceans i Salut Humana i professor de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona i del regidor de Promoció Econòmica Fèlix Llorens.

El dia de la presentació, es farà entrega de varis exemplars a la Biblioteca de Roses per tal de que estiguin a disposició de tots els veïns i veïnes del poble. A més, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, té prevista la programació de diversos tallers i cursos durant la tardor i hivern, tant per al públic general com per a professionals, per continuar posant en valor les espècies termòfiles.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

26 COMMENTS

  1. Dental implants

    […]we like to honor quite a few other net web-sites on the net, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

  2. scientific visits

    […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated data, nevertheless definitely really worth taking a appear, whoa did one particular study about Mid East has got far more problerms as well […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email