Divendres, 29 de març del 2024

Anima Naturalis denuncia cinc correbous per suposat maltractament animal

|

- Publicitat -

L’entitat Anima Naturalis denuncia davant del Departament d’Interior cinc espectacles amb bous que van tenir lloc a Amposta, l’Aldea, Lligallo del Gànguil (Baix Ebre) i Vidreres (la Selva) aquest estiu per suposat maltractament animal i incompliment de la normativa que regular aquestes esdeveniments. Concretament, retreuen que s’han organitzat actes sense autorització, l’ús d’un mateix animal en un termini inferior a les 24 hores,  desplomament de bous per esgotament, ús d’un toro no apte, llançament de pirotècnica dins de la plaça amb els animals dins i la suposada mort d’un dels bous després de ser embolat. Les denúncies van dirigides als ajuntaments i comissions de bous organitzadores dels espectacles.

 

Publicitat

Segons la mateixa Anima Naturalis, les infraccions podrien ser constitutives de sancions de fins a 150.000 euros. Aquest seria el cas de Vidreres, l’únic municipi de les comarques gironines que encara organitza aquest tipus d’actes, i on diumenge es va celebrar una manifestació en contra d’aquesta activitat. Denuncien que van fomentar els participants, amb un correbou enllaçat després de la nit de festa, “a exposar-se a situacions d’alt risc” i que van soltar una vaqueta sense permís, una “infracció molt greu” que estaria sancionada entre els 60.001 i 150.000 euros de corroborar-se. L’entitat assegura, a més, que aquesta mateixa vaqueta havia estat utilitzada el dia anterior sense haver deixat passar les 24 hores que marca la llei.

Acte taurí organitzat durant la festa major de Vidreres i denunciat per AnimaNaturalis

En el cas d’Amposta, denuncien la mort d’un bou, suposadament, després de ser embolat. Reclamen les actes dels veterinaris com única forma d’esbrinar què va passar i lamenten que l’única forma d’accedir a aquest document sigui a través d’una denúncia administrativa.

 

A l’Aldea, denuncien que un bou capllaçat hauria mort el 13 d’agost després de desplomar-se al final del recorregut. L’entitat sospita que es va utilitzar un animal no apte segons el veterinari, que podria no haver disposat de la preceptiva guia sanitària pel moviment dels animals, i malgrat tot va acabar sent utilitzada en l’espectacle.

 

Per últim, a Lligallo del Gànguil, municipi de Camarles, retreuen que es va utilitzar pirotècnia, traques i coets durant cinc minuts abans de començar el concurs d’emboladors i mentre els animals estaven dins de la caixa a la mateixa plaça. Creuen que, si bé la llei no prohibeix específicament aquests elements, el seu ús “innecessari” els va produir “estrès, temor i angoixa”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

1 COMMENT

Comments are closed.