Diumenge, 03 de març del 2024

Palamós invertirà 2 MEUR a minimitzar el risc d’inundació pel desbordament de la riera Aubi

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) destinarà 2 MEUR a projectes per minimitzar riscos d’inundacions al municipi. En concret, es vol evitar que els episodis de fortes pluges provoquin el desbordament de la riera Aubi. L’acció es tirarà endavant gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya. Aquest dijous al matí, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Palamós ja ha aprovat l’expedient de contractació per a la redacció de l’estudi tècnic, que haurà de definir les actuacions urbanístiques necessàries i que es licitarà aviat. Un cop s’obtingui aquest document final amb el detall de les diverses accions proposades, els tècnics municipals i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) definiran les actuacions a tirar endavant.

 

Publicitat

Durant els darrers anys, l’Ajuntament de Palamós ha anat executant projectes d’arranjament i millora del drenatge urbà, que també han permès continuar reduint progressivament la incidència de les inundacions al municipi. Una de les darreres actuacions va ser la realitzada a la cruïlla del passeig del Mar i l’avinguda de l’Onze de Setembre, amb la instal·lació de noves canonades que permeten donar sortida directa a les aigües pluvials recollides de manera independent al de la xarxa de residuals.

 

Aquesta mesura permet que en cas que el col·lector principal del municipi estigui al seu nivell màxim, els tubs instal·lats puguin desaiguar igualment una superfície de 3.500 metres quadrats d’aquest punt, fins ara molt afectat per inundacions.

 

Previ a aquests treballs també es va reforçar el desaiguat del passeig del Mar, així com la ubicació d’un nou col·lector per a una millor canalització de les aigües residuals i de la pluja d’una part del barri vell de Palamós. L’actuació permet una millor evacuació a la zona del Pedró, eliminant els sobreeiximents d’aigua residual i disminuint l’excés de càrrega en alguns punts de la xarxa.

 

Aquest projecte va complementar les millores d’aquest tram de xarxa del barri Vell, que ja va incloure la separació de la canalització de les aigües plujanes de les residuals en diversos carrers.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]