Dijous, 02 de maig del 2024

L’Institut de Logística de Barcelona anima els seus alumnes a centrar-se en la descarbonització de l’activitat logística

|

- Publicitat -

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha destacat la innovació i la sostenibilitat com dos dels principals reptes per als més de 300 alumnes de l’Institut de Logística de Barcelona (ILB), en la inauguració del primer curs del centre de formació professional. Calvet ha demanat als estudiants que es formin i treballin per “descarbonitzar” l’activitat logística i ha recordat el compromís d’un planeta amb zero emissions de carboni el 2050, quan els joves es trobaran en ple exercici professional, ha remarcat. L’institut s’ubica al Port i la directora d’Ensenyaments Postobligatoris del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), Gemma Verdés, ha reivindicat el model d’instituts situats en entorns productius desplegat en els últims anys.

 

Publicitat

El nou centre formarà 345 alumnes en l’àmbit de la indústria logística i l’impulsen el Consorci d’Educació de Barcelona -format per la Generalitat i l’Ajuntament- i el Port de Barcelona.

 

En la inauguració del primer curs acadèmic, aquest dimecres, Calvet ha afirmat que la logística “no pot viure d’esquena” a l’emergència climàtica i ha assenyalat que el sector s’ha d’orientar  “a una major sostenibilitat”. En aquest sentit, ha remarcat que l’activitat logística “ha de tenir en compte la transició energètica, l’economia circular i la mobilitat sostenible”.

 

El president del Port de Barcelona també ha demanat als primers alumnes de l’Institut de Logística que innovin i els ha animat a formar-se en llengües, competències molt importants en el sector, ha remarcat. “Al Port tractem amb el món”, ha subratllat.

 

Per la seva banda, Verdés ha defensat el model de centres públics de formació professional en entorns productius. Així, ha destacat que, després de considerar els bons resultats de l’Institut Bonanova, centre especialitzat en salut integrat al Campus Docent i Sanitari de l’Hospital del Mar, el Consorci d’Educació de Barcelona ha replicat aquest model amb l’obertura en els últims anys de l’Institut Tecnològic de Barcelona a Nou Barris; l’Institut de l’Esport a Montjuïc i l’Institut dels Aliments a Mercabarna.

 

L’Institut de Logística se situarà al Port, primer en una ubicació provisional al World Trade Center, en espera de traslladar-se als ‘tinglados’ del Moll de Sant Bertran, on està previst que tingui la seva seu.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.