Dijous, 25 de abril del 2024

Roses acollirà el 1r Challenge Europeu de Marxa Aquàtica a finals de setembre

|

- Publicitat -

Roses torna a fer gala de la seva gran aposta pels esports aquàtics, i l’últim cap de setmana de setembre oferirà la possibilitat d’admirar el més recent i innovador: la Marxa Aquàtica. Quatre seleccions nacionals de França, Itàlia, Baviera i Catalunya competiran a la majestuosa badia que aquest any compleix una dècada de la seva integració a l’Associació de Badies més belles del món, en les diferents proves d’aquest espectacular esport nascut a França el 2005. Aquest esport consisteix a caminar pel mar, amb l’aigua entre el melic i les aixelles, amb o sense ajuda d’un rem. Una excusa immillorable per una escapada de tardor a Roses. A l’aigua, marxadors!

 

Publicitat

El mar ofereix la possibilitat de practicar les més diverses disciplines esportives, des de la natació al submarinisme, passant per vela, surf, surf de vela, surf d’estel, paddle surf, caiac, esquí aquàtic… i ara també s’hi afegeix la marxa aquàtica! Un nou esport aquàtic que pot ser practicat com a hobby o en l’àmbit competitiu.

 

És el cas del 1r Challenge Europeu de Marxa Aquàtica que organitzarà Roses del 23 al 25 de setembre tenint com a escenari la platja del Rastrell, la més llarga de les tres platges urbanes de la localitat, amb quasi 800 metres de longitud, en plena badia de Roses. Durant aquest intens i aquàtic cap de setmana els que s’animin a descobrir la bellesa d’aquesta singular disciplina nàutica gaudiran admirant les proves més variades, amb els seus millors especialistes: “50 metres individual rem, masculí i femení”, “200 metres binomis masculí i femení”, “800 metres binomis masculí-femení” o els espectaculars “Relleus 4×50 mixtes”. I per complementar-ho, el diumenge 25 a les 9:30 h es farà l'”Aqua Beach Trail”.

 

Aquesta competició està organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i Era-Ewv-Ferp AquaWalking, en col·laboració amb les Fédération Française de Randonnée Pédestre (FFRP), Federazione Italiana Excursionismo (FIE), Landesverband Bayern E.V, Cabirols Roses Associació Excursionista, Esportcat, l’Ajuntament de Roses i la Generalitat de Catalunya.

 

Roses és pionera en l’experimentació de la Marxa Aquàtica, com va posar de manifest des del 15 de juny fins al 31 d’agost, oferint sortides acompanyades de monitors tots els dimecres, per edats a partir dels dotze anys.

 

Del mar a la terra    

Els qui es deixin temptar per ser testimonis d’aquesta innovadora competició esportiva podran gaudir, a més, del ric patrimoni cultural de Roses, com la seva Ciutadella, el Castell de la Trinitat, el Castrum visigòtic o la ruta megalítica. Però aquesta localitat també té oferta pels amants de la naturalesa, amb tres espais naturals diferents: el parc natural de Cap de Creus, els Aiguamolls de l’Empordà i el paratge natural d’Interès nacional de l’Albera. O també donar passeigs relaxants pels seus camins de ronda, descobrint les cales i racons més bells de la Costa Brava. I per acabar de complementar-ho, podran gaudir de la cuina rosinca, rica en productes de proximitat i km 0, amb el seu plat estrella: el Suquet de Peix

 

Més informació a: http://marxaaquatica.cat/es/ i http://es.visit.roses.cat 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.