Dilluns, 06 de maig del 2024

La Xarxa d’Escoles Verdes incorpora 78 centres educatius per aquest nou curs

|

- Publicitat -

Aquest nou curs 2022-2023 s’inicia amb la incorporació de 78 nous centres educatius a la Xarxa d’Escoles Verdes. Amb aquests 78 centres, ja són 924 els centres educatius que tenen el Distintiu d’Escola Verda, 761 dins la Xarxa d’Escoles Verdes i 163 en xarxes locals de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

 

Publicitat

De les 78 noves incorporacions, 72 formaran part de la Xarxa d’Escoles Verdes, dues s’incorporaran a la xarxa d’Igualada i quatre a la xarxa de Badalona.

 

Per implicar els infants i joves en la construcció d’una nova cultura de la sostenibilitat, les escoles i l’àmbit local són agents clau; perquè és a les escoles on comencen a educar-se les generacions més joves, on es capaciten i s’apoderen els infants i joves, i perquè és en l’àmbit local on el valor exemplificador de les comunitats escolars que participen en el Programa Escoles Verdes assoleix visibilitat social i esdevé un referent per a tothom, i l’educació ambiental té un impacte més perceptible.

 

A més, aquest nou curs, s’ha actualitzat la pàgina web de la Xarxa amb l’objectiu de millorar la visibilitat de la Xarxa i facilitar-ne la navegació.

Ja són 924 els centres educatius que tenen el Distintiu d’Escola Verda

Promoure des de l’educació els valors de la sostenibilitat

El Programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat de fer front, des de l’educació, als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

 

Per tant, es plantegen tres grans objectius: ajudar els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.); promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i, finalment, afavorir l’intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

 

El Programa Escoles Verdes està gestionat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Educació i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

A Catalunya, a banda d’aquest Programa, n’hi ha d’altres que promouen l’educació per a la sostenibilitat i són gestionats directament pels ajuntaments. Actualment, hi ha 17 municipis amb xarxa municipal pròpia: Barcelona, Vic, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat del Llobregat, Badalona, Argentona, Gavà, Terrassa, Sabadell, Lleida, Vilanova i la Geltrú, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Igualada i Castelldefels. Totes aquestes xarxes municipals i la Xarxa d’Escoles Verdes treballen coordinades amb els mateixos objectius i formen la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

Comments are closed.