Diumenge, 05 de maig del 2024

El pla d’ampliació de la ZEPA del Baix Llobregat tindrà una multa milionària de la Comissió Europea

|

- Publicitat -

L’Institut Agrícola Català de Sant Isidre ha avisat que el pla d’ampliació de la ZEPA del Baix Llobregat presentat pel Govern provocarà una multa milionària de la Comissió Europea. En un comunicat, ha assegurat que la proposta no dona resposta a allò requerit per la CE, i això implicarà que aquesta segueixi endavant amb l’expedient sancionador. A més, es queixa que els documents presentats no coincideixen amb els que el Govern va compartir amb els agents implicats en una ronda de converses prèvies, provocant una “situació d’indefensió i inseguretat jurídica accentuada”. “No ha existit un consens previ amb el territori ni allò presentat es basa en un criteri científic i tècnic independent i contrastat”, conclou.

 

Publicitat

Al seu parer, el Departament d’Acció Climàtica s’ha “instal·lat en la mentida i la manipulació dels espais protegits com a forma de fer política”, i està perjudicant els ciutadans que viuen al territori en optar per la fórmula “més senzilla i contraproduent”, com és, al seu parer, ampliar milers d’hectàrees “sense cap control ni aval tècnic independent”.

 

En aquest sentit, l’Institut Agrícola reivindica la posada en marxa del ‘hub’ agroalimentari com a proposta “realista i eficaç” per donar compliment a allò exigit per la CE.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.