Dilluns, 29 de abril del 2024

Control preventiu i reserva prèvia durant el cap de setmana per evitar col·lapses al pantà de Sau

|

- Publicitat -

Després del col·lapse que es va viure el passat cap de setmana llarg als accessos al pantà de Sau, la fluïdesa ha estat la nota predominat aquest dissabte en el primer dia de reforç dels controls per arribar-hi. Amb l’ajuda de Protecció Civil i els Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Vilanova de Sau ha muntat un control preventiu a l’entrada del municipi per fer girar cua els visitants que arriben sense reserva prèvia quan el pàrquing del pantà està ple. També s’ha instal·lat una pantalla informativa a Folgueroles sobre l’estat dels accessos. L’alcalde de Vilanova de Sau, Joan Riera, assegura que la situació viscuda el cap de setmana no es podia repetir i confia que les mesures preses serveixin per minimitzar les molèsties als veïns.

 

Publicitat

L’alcalde de Vilanova de Sau reconeix que el cap de setmana es van veure superats per la situació, amb cotxes parats a la carretera, els accessos al poble col·lapsats i molts veïns amb problemes per arribar a casa seva. És per això que van optar per “demanar ajuda” per mirar d’”endreçar” l’accés i “poder conviure a la vall”.

 

Tot i que fa més d’un any que en els períodes de més afluència de visitants es regula l’accés al pàrquing del pantà, que té 90 places, amb un sistema de prereserva prèvia d’aparcament, el batlle lamenta que molts visitants no s’informen prèviament i que això porta molts problemes.

 

El dispositiu de reforç que s’ha estrenat aquest dissabte consta de la instal·lació d’una pantalla informativa a la rotonda de Folgueroles on  s’apunta si els accessos a la vall de Sau estan oberts i el temps d’espera per als visitants sense reserva. Així, en cas que estigui ple, els visitants poden girar cua sense col·lapsar els entorns del pantà.

Panell informatiu instal·lat a la rotonda de Folgueroles

Pels que arribin a Vilanova de Sau, s’ha muntat un control de trànsit per no deixar passar els vehicles sense reserva prèvia en cas que el pàrquing estigui ple.

 

També s’ha reforçat la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra, d’Agents Rurals i Protecció Civil a l’entorn de l’església de Sant Romà.

 

L’alcalde de Vilanova de Sau confia que el fet que el problema hagi tingut molta presència als mitjans de comunicació ajudi a conscienciar els visitants i evitar nous episodis de col·lapse. En aquest sentit, ha celebrat que bona part de les places s’han reservat amb antel·lació durant la setmana.

 

Al punt d’accés situat a la presa del pantà, on els visitants han de presentar la reserva o pagar en cas que quedin places lliures, l’Alfons Mangot destaca que el ritme d’arribada de vehicles sense reserva ha estat molt inferior al de caps de setmana anteriors i que molts visitants estaven millor informats, cosa que ha fet que tot el procés hagi estat més “fluid”.

Visitants al Pantà de Sau

Ja al pantà, on s’ha reforçat la presència d’agents rurals i mossos, no s’han repetit les imatges del cap de setmana passat. El Jordi, que ha vingut sense cita prèvia, explica que ha pogut accedir sense problemes perquè el pàrquing encara no estava ple. “Sabia del col·lapse que es va viure el cap de setmana, per això he vingut d’hora, però no que s’havia de reservar l’aparcament i pagar”, afegeix.

 

Un dels treballadors del punt d’informació i bar del pantà reconeix que el cap de setmana “va ser una bogeria” i que, de moment, tot està molt tranquil.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.