Dilluns, 30 de gener del 2023

Els Agents Rurals activen el nivell 3 del Pla Alfa a dotze municipis de l’Alt Empordà

|

- Publicitat -

Els Agents Rurals han activat aquest dijous a dos quarts d’onze del matí el nivell 3 del Pla Alfa a dotze municipis de l’Alt Empordà per risc d’incendis i han restringit els accessos al massís de l’Albera. Segons informen en un comunicat, l’entrada de vent de tramuntana ha fet augmentar el perill. Ahir, davant la previsió de pluja, els Agents Rurals van optar per desactivar les restriccions que havien d’entrar en vigor a mitjanit però les tempestes només van descarregar una precipitació acumulada de 2 litres per mestre quadrat en aquesta zona del nord-est de Catalunya. Les restriccions afecten Cantallops, Colera, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llançà, Mollet de Peralada, Portbou, Rabós, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

 

Publicitat

Aquest matí, a les 10.30 hores, han activat el nivell 3 del Pla Alfa als dotze municipis de l’Alt Empordà i el Cos d’Agents Rurals ha restringit els accessos al massís de l’Albera. L’activació està motivada d’una banda per la falta de pluja i, de l’altra, per l’entrada de vent de tramuntana, que han incrementat el perill d’incendi a la zona.

 

Les tempestes de les darreres hores no van afectar la zona de l’Albera, on només es va registrar una precipitació acumulada de 2 litres per metre quadrat. Aquestes mateixes tempestes, en canvi, van deixar pluges d’entre 20 i 30 litres per metre quadrat al cap de Creus, a pocs quilòmetres.

 

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim previst, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Els Agents Rurals recorden que està totalment prohibit fer foc i llençar pirotècnia en zones forestals i el seu entorn i demanen prudència a la zona. Nou de cada deu incendis estan relacionats amb l’activitat humana.

Agents Rurals desplegant un dels cartells que impedeix el pas per dins del massís de les Gavarres arran de l’entrada en nivell 3 del Pla Alfa

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir.

 

Aquestes situacions es graduen en una escala de 4 nivells, de 0 a 3, per a cada comarca, essent 0 el nivell baix i 3 nivell extrem de perill d’incendi. L’activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

 

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el Pla Alfa en funció del perill de risc d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

14 COMMENTS

  1. sunblock

    […]very couple of websites that occur to become detailed below, from our point of view are undoubtedly effectively really worth checking out[…]

  2. Click Here

    […]Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated information, nonetheless seriously really worth taking a appear, whoa did 1 learn about Mid East has got extra problerms at the same time […]

  3. Click Here

    […]we like to honor a lot of other world-wide-web websites around the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email