Dimarts, 07 de maig del 2024

La sisena edició de la plantada de bulbs de safrà s’ha celebrat aquest dissabte a Santa Coloma de Queralt

|

- Publicitat -

El passat dissabte 13 d’agost, la vila de Santa Coloma de Queralt va celebrar un any més una de les seves activitats per reivindicar el safrà de la vila: la plantada de bulbs de safrà. Aquesta sisena edició de la plantada s’ha pogut celebrar amb total normalitat, després de dos anys de restriccions per la pandèmia.

 

Publicitat

L’activitat, organitzada per l’associació Som Terra de Safrà i l’ajuntament de Santa Coloma de Queralt, va reunir una quarantena de participants a les emblemàtiques Fonts de les Canelles. A càrrec de Toni Rius, de Tres Brins i productor local, l’activitat va iniciar amb una explicació prèvia sobre les característiques del safrà i amb consells per plantar-los i tenir-ne cura fins a recollir-ne el fruit la propera tardor. Seguidament, es va començar a cavar i plantar els bulbs, deixant deu centímetres de distància entre uns i altres i cobrint-los de terra després. Un cop plantat el safrà, en una nova zona habilitada pel municipi al final del Camí dels Horts. Per continuar amb l’activitat, es va anar a les Fonts de les Canelles, on ens esperava el deliciós Esmorzar del Safraner amb arengades escabetxades amb safrà, embotit local, amanida i fruita, tot maridat amb un bon vi. Al mateix espai, els assistents van poder conèixer i adquirir els principals productes elaborats amb safrà a la vila: safrà, bulbs de safrà, licor, melmelada, gelea, crema de marisc i, fins i tot, sabó natural.

Imatge de part del deliciós Esmorzar del Safraner, de startap.cat

La plantada és una de les tres activitats principals que porta a terme l’associació Som Terra de Safrà, juntament amb la desplantada que es realitzà al mes de maig, i la Festa Som Terra de Safrà que aquest any arriba a la vuitena edició i que tindrà lloc el dissabte 29 d’octubre.

 

Us esperem a la propera cita. Anoteu-la a l’agenda!

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.