Diumenge, 28 de abril del 2024

Sitges ha recollit, en el què portem d’estiu, un 77% del total recollit l’any passat

|

- Publicitat -

El volum de residus recollits al mar de Sitges durant aquest estiu s’ha disparat en comparació a l’any passat. Entre el 15 de juny i l’1 d’agost, l’embarcació de neteja del litoral ha extret 385 quilos de brossa, xifra que representa un 77% dels 500 quilos que es van recollir durant l’estiu del 2021. Del total de residus retirats del mar aquesta primera meitat de la campanya, el 67% són plàstics. Segons les dades, la setmana del 4 al 10 de juliol l’embarcació va recollir un pic de deixalles que va arribar als 119 quilos. El regidor de Platges, Guillem Escolà, atribueix les dades al retorn a la normalitat post pandèmia i es mostra expectant a quina serà la xifra final, un cop acabi el dispositiu el 15 de setembre.

 

Publicitat

Aquest estiu l’Ajuntament de Sitges està desplegant el mateix operatiu que l’any passat, amb una embarcació de neteja que navega sis dies a la setmana, sis hores al dia. L’operatiu, que recorre els 18 quilòmetres de litoral del municipi, va començar el 15 de juny i acabarà el 15 de setembre.

Pla obert de l’embarcació de recollida de plàstics del mar a Sitges.

En conjunt, la barca navega el triple que l’estiu del 2020, quan el consistori va desplegar la prova pilot del servei en plena pandèmia. Aquell juliol i agost es van recopilar 115 quilos de deixalles, un 95% dels quals eren plàstics que van servir per elaborar fil per confeccionar vestuari per a la brigada municipal.

 

D’altra banda, l’Ajuntament ha instal·lat de nou una vintena de boies submarines que filtren els microplàstics de diàmetre superior als 5 mil·límetres. En estius anteriors, cada boia havia recuperat una vintena d’elements, la majoria dels quals mesuraven entre 1,1 i 3 mil·límetres.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.