Dimarts, 30 de abril del 2024

Comencen a enderrocar els aparcaments d’Aena de Viladecans per protegir i recuperar el corredor biològic Remolar-Filipines

|

- Publicitat -

Aquesta setmana han començat els treballs per enderrocar els aparcaments VIP d’Aena a l’entorn de Can Sabadell, a Viladecans (Baix Llobregat). L’espai esta catalogat com a corredor biològic en plena zona humida del Remolar-Filipines i els reguerons i s’integra a la Xarxa Natura 2000, motiu pel qual la presència de l’aparcament suposa un trencament del corredor. Fonts d’Aena han explicat que ara s’ha adjudicat a l’empresa Asfaltos y Construcciones Elsan els treballs, que s’allargaran quatre mesos i tindran un cost de 575.792 euros, per renaturalitzar l’espai amb vegetació per accelerar-ne la recuperació, una zona on es va construir d’acord amb el pla director de l’aeroport, previ a la consideració d’espai natural protegit.

 

Publicitat

En un comunicat, la tinent d’alcalde de Medi Ambient de Viladecans, Encarni García (Viladecans en Comú), celebra l’actuació, que han reivindicat en reiterades ocasions per a preservar l’entorn natural. “Aquesta intervenció permetrà recuperar una zona de maresma d’aigua dolça de valor estratègic pel seu potencial per afavorir la connectivitat biològica i la conservació de la biodiversitat”, assenyala.

 

Aquest connector, entre àrees protegides, és “crucial”, diu García, per contrarestar la fragmentació d’hàbitats del delta del Llobregat i per afavorir la preservació de moltes espècies i organismes com insectes no voladors, amfibis, rèptils i micromamífers que, en cas d’aïllament, estan cridats a extingir-se.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.