Divendres, 26 de abril del 2024

Els Agents Rurals apunten que els responsables de l’incendi al Bages coneixen molt bé la zona

|

- Publicitat -

La investigació per tal d’identificar l’autor o els autors de l’incendi del Bages avança i els Agents Rurals creuen que es tractaria d’algú que coneix bé la zona. El punt d’inici del foc està situat a 3,5 quilòmetres del Pont de Vilomara. Concretament, en dos punts molt propers, dins el massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que es trobava tancat per les restriccions, i on no hi ha cap més rastre d’activitat humana. “Havien de tenir coneixement de les vies de sortida després de provocar l’incendi”, ha assegurat l’inspector en cap dels Agents Rurals, Antoni Mur, qui recorda que aquest estiu ja s’han detingut dos piròmans. La investigació es fa amb col·laboració amb els Mossos d’Esquadra

 

Publicitat

Mur ha destacat que el lloc del foc era molt crític, amb molta càrrega de vegetació i molt exposat al vent de marinada. “No sabem si ells eren conscients o no d’aquesta circumstància, però reunia tots els elements perquè hi hagués una arrencada del foc amb molta velocitat”, ha afegit.

La urbanització River Park, al Pont de Vilomara i Rocafort, després del foc

El foc, que està estabilitzat i encara no s’ha donat per controlat, ha afectat 1.750 hectàrees i una cinquantena de cases, una vintena de les quals calcinades totalment.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

1 COMMENT

Comments are closed.