Dimarts, 07 de maig del 2024

Santa Coloma de Queralt aboga per l’Economia del Bé Comú, impulsant xerrades, reunions i consultes populars

|

- Publicitat -

Dimecres 13 de juliol es va realitzar una doble sessió de presentació de l’Economia del Bé Comú a empreses i entitats de Santa Coloma de Queralt, a la seu de Base Activa. “Santa Coloma de Queralt, Municipi del Bé Comú” és una iniciativa impulsada per l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú en col·laboració amb Base Activa i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt. L’objectiu és que empreses i organitzacions puguin
avançar cap a models de gestió amb valors, sostenibles i compromesos amb els reptes del territori.

 

Publicitat

El nou model pretén redefinir el concepte d’èxit empresarial i econòmic i substituir els paràmetres de mesura monetaris (PIB en el cas dels estats; o benefici, en el cas de les empreses) per paràmetres que mesurin el grau de satisfacció de les persones en l’economia i la societat. Així, la mesura de l’èxit empresarial ha de fer-se tenint en compte els valors humans fonamentals, els factors de qualitat de vida i la satisfacció de les necessitats bàsiques.

 

L’Economia del Bé Comú està basada en quatre valors fonamentals: la dignitat humana, la solidaritat i justícia social, la sostenibilitat mediambiental i la transparència i codeterminació. L’assistència va superar la trentena de persones en representació individual, empresarial i d’entitats, i la participació en les dues sessions va estar remarcable. Es van compartir els resultats del primer Balanç Municipal pel Bé Comú per identificar què s’està fent bé com a poble i en quins aspectes es pot millorar. Mitjançant la posada en comú de les impressions dels assistents es van recopilar propostes i aportacions particulars molt interessants.

Fotografia de startap.cat

Les properes accions que es duran a terme serà una consulta popular per determinar l’índex del bé comú mitjançant la identificació de necessitats que caldria satisfer perquè la ciutadania experimentés un major benestar. També es farà una reunió específica amb empreses, associacions i centres educatius amb l’objectiu d’engegar el propi balanç per avaluar, visibilitzar i contribuir al bé comú. La implicació de les administracions i la ciutadania és clau per assolir aquesta transformació.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.