Dilluns, 29 de abril del 2024

El Berguedà licita la creació de l’itinerari exterior de la ruta del Cretaci a Fumanya, on s’hi van trobar petjades de dinosaure

|

- Publicitat -

El Consell Comarcal del Berguedà ha tret a licitació les obres de creació de l’itinerari exterior de la ruta del Cretaci a Fumanya, que compta amb un pressupost de 651.399 euros. L’objectiu de les obres, que s’estima que durin set mesos, és construir un itinerari que permeti als visitants gaudir de les petjades de dinosaure que l’explotació de la mina a cel obert de Fumanya Sud va deixar al descobert. Els treballs consistiran en la construcció de camins, miradors i punts d’interpretació i de repòs crear un recorregut que faciliti la visió de les petjades als visitants. L’objectiu és permetre entendre com era Fumanya fa milions d’anys i augmentar els turistes que visiten el jaciment i la comarca. 

 

Publicitat

Els visitants del Centre d’Interpretació Dinosaures Fumanya poden veure les petjades des de la terrassa exterior del centre, però no s’hi poden acostar per observar-les amb seguretat, ja que el camí que permet aproximar-s’hi està en mal estat i en falta un tram. Ara, aquest itinerari permetrà que el visitant s’aproximi més. En aquest sentit, el projecte vol donar especial importància als infants i pretén fer un itinerari accessible perquè que els més menuts puguin accedir a la zona.

Pla general de la paret del jaciment de Fumanya. Imatge del 22 de juliol del 2020. (Horitzontal)

El jaciment de Fumanya, a Fígols, té la categoria de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), i està inclòs dins del PEIN Serra d’Ensija-Rasos de Peguera i dins la Xarxa Natura 2000. El jaciment de petjades de dinosaure de Fumanya és el més important d’Europa i un dels més importants a nivell mundial. Les petjades del jaciment de Fumanya estan situades sobre una paret de roca calcària. Sobre aquesta paret s’hi han registrat unes 2.000 petjades de dinosaure, formant rastres.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.