Dimarts, 30 de abril del 2024

Representants de Llatinoamèrica visiten Manlleu per conèixer experiències vinculades a l’economia social i solidària.

|

- Publicitat -

Una representació de càrrecs electes de diversos municipis de Llatinoamèrica han visitat aquest dilluns 27 de juny la ciutat de Manlleu per conèixer de primera mà experiències vinculades al desenvolupament local i l’economia social i solidària. En concret, es tractava de diferents representants de la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Río Lempa, que aplega municipis de Guatemala, El Salvador i Honduras; de Congope (Consorcio de Gobiernos Autónomos Provinciales del Ecuador), i de Terranueva, també d’Equador.

 

Publicitat

La trobada, organitzada per la Diputació de Barcelona, tenia com a objectiu propiciar un intercanvi d’experiències d’economia social i solidària en els diferents territoris. La visita a Catalunya es va allargar fins aquest dimecres, amb trobades similars a Jorba (Anoia), aquest dimarts 28, i a Barcelona, el dimecres 29. Manlleu era la primera parada de la ruta per conèixer experiències d’economia social i solidària a Catalunya. En concret, s’hi van presentar les accions de desenvolupament local i de foment de l’economia social dutes a terme des de l’Ajuntament de Manlleu i d’ARCA, la xarxa alTERna’t i les cooperatives Sambucus i Mas Corcó Pagesos Forners.

 

La jornada va començar amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido. Tot seguit, Betlem Parés, coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica, va explicar els diferents programes de foment de l’economia social que impulsa i participa l’Ajuntament, des del Marc d’acció de l’Economia Social i Solidària, el Pla d’acció de l’Economia Social i Solidària, la xarxa i la fira alTERna’t, o la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). Albert Puigvert, d’ARCA, va tancar aquesta primera part de la jornada explicant estratègies i polítiques de desenvolupament local rural a Catalunya. Durant el matí també es va visitar l’espai alTERna’t del mercat municipal de Manlleu, on es poden adquirir productes elaborats per entitats de la xarxa.

Foto del dinar al restaurant Sambucus

Al migdia van dinar al restaurant Sambucus, on també van mantenir un diàleg sobre emprenedoria amb Anna Arisa, de la cooperativa Sambucus. L’última parada va ser a la tarda a Mas Corcó Pagesos Forners, on van conèixer de primera mà aquest projecte cooperatiu en què es fa tot el procés de producció del pa en la mateixa finca, des del conreu del blat, fins la producció i la comercialització dels diferents productes.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

Comments are closed.