Dijous, 28 de març del 2024

El Govern presentarà una candidatura en solitari als Jocs Olímpics d’Hivern

|

- Publicitat -

El Govern presentarà una candidatura en solitari per als Jocs Olímpics d’Hivern després d’intentar que l’Aragó es tornés a comprometre amb el projecte conjunt. “Podem fer els jocs sols”, ha dit aquest dijous la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que encarregarà la proposta a la coordinadora per part del Govern de la candidatura inicial amb l’Aragó, Mònica Bosch. Com ja havia suggerit anteriorment, Vilagrà ha defensat que són “perfectament capaços” de tirar endavant sense l’Aragó presentant una “candidatura potent” i “pròpia” amb “col·laboracions externes” per fer les proves de salt i lliscament. Segons la consellera, el Comitè Olímpic Internacional ha expressat la seva voluntat de presentar “una proposta europea” pel 2030.

 

Publicitat

“Ningú pot tenir dret a vet”, ha avisat Vilagrà, preguntada per les amenaces de l’Aragó de boicotejar la proposta catalana. El govern d’Aragó va advertir dimecres que està disposat a “remoure terra i mar” per denunciar on faci falta una possible candidatura per uns JJOO d’Hivern impulsada en solitari per la Generalitat.

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, al Fórum Euròpa Tribuna Catalunya.

En aquest sentit, l’executiu català no “entendria” que el Comitè Olímpic Espanyol renunciés a posar sobre la taula una candidatura, ha dit Vilagrà, tot reiterant que no volen esperar al 2034, però sense descartar-ho. “No està sobre la taula, però ho valorarem”, ha subratllat.

 

Terminis

Si bé el COE té fins a la primavera per presentar una candidatura de JJOO al COI, Vilagrà ha apressat els actors implicats a prendre una decisió “com més aviat millor”. La consellera ha reivindicat la “flexibilitat” del Govern per negociar amb l’Aragó, fins que es va entrar en un terreny “polític” i d’uns “localismes tan petits” que “desdibuixaven” la candidatura. “Ara estem en un punt de no retorn”, ha reiterat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.