Divendres, 26 de abril del 2024

Què podem fer aquest cap de setmana?

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana podem descobrir Catalunya a travès de les diferents fires que se celebren. Hi ha molta varietat de fires, per a tots els gustos.

 

Publicitat

10a Fira de Vi del Pirineu a Talarn

Aquesta fira serà un expositor pels cellers de la zona, on també s’hi oferiran parades de productes de proximitat, artesania i gastronomia tradicional. En l’entorn de poble de muntanya tan bonic com Talarn. 

 

12è Mercat de les Espècies

El dissabte 11 de juny Argençola celebra el dotzè mercat de les espècies amb activitats organitzades durant tot el dia. Les activitats estan centrades en la sàlvia i la botànica, amb xerrades, jornades tècniques i tallers.

 

Fira Vins al Carrer

Més de trenta cellers presentaran els seus productes en aquesta fira a Caldes de Montbui. Aquesta fira tindrà foodtrucks, gastronomia i música, té places limitades i l’entrada, que inclou una copa pels diferents tasts, són 20 €.

 

La Volta #41: Bioconstrucció i sostenibilitat

Girona centra el dissabte a divulgar sobre ecologia, la bioconstrucció i la crisi energètica global, amb parades, activitats i propostes  centrades en l’artesania, l’alimentació saludable, la bioconstrucció i el treball amb materials ecològics. La diada serà festiva també, amb música durant tot el dia, tallers, exposicions i molt més.

 

La Partisana a Vilanova i la Geltrú

Bullanga feminista organitza La Partisana, una festa que combinarà tallers, xerrades, música en directe, monòlegs, mercat artesanal, un sopar a la fresca i molt més. La participació és lliure i gratuïta, i les xerrades estaran encarades a la sexualitat, el cos, el plaer…

 

Vinyols va de vinya

Aquesta fira del vi, on els cellers es reuniran en un espai que oferirà música, vins, foodtrucks i activitats infantils. La fira, aquest any dedicada a la visibilitat femenina al sector, i se celebrarà el dissabte de les sis a les dotze de la nit.

 

Mostra de Cervesa Artesana

Mediona se centra en la cervesa artesana, reunint cerveses de tot el món i parades artesanes en aquesta festa que se celebrarà el dissabte, amb una fira d’art i artesania i música que complementaran aquesta celebració.

 

7a Fira de la Gamba

Palamós reivindica el seu producte estrella amb aquesta fira que se celebrarà al port amb diferents coses organitzades, com l’entrega dels certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós, demostracions gastronòmiques i diferents subhastes de peix durant tot el dia. També es podrà visitar les barques de pesca i és faran demostracions de cuina, es poden consultar totes les activitats que faran a la web.

 

XVIII Fira del Mar

Calafell fa un viatge en el temps per a retrobar-se i descobrir l’ofici del pescador, les principals activitats i l’estil de vida. Totes les activitats d’aquest cap de setmana estaran centrades en la pesca i el mar, hi hauran activitats infantils, exhibicions de velers, visita als vaixells Quetx de Badalona i Sant Ramon i molt més, sense oblidar l’arrossada popular. L’Ametlla de mar també celebra la seva fira del mar aquest cap de setmana, tot i que farà menys activitats en comparació amb Calafell, també és una bona opció per a gaudir d’aquests dies.

 

Fira Lligallos

Aquesta fira pretén homenatjar i reivindicar la ramaderia extensiva i els beneficis que aporta al territori. La fira estarà centrada en els pastors i l’artesania, amb tallers artesans, jocs tradicionals dels pastors, degustacions… Hi haurà un mercat d’artesans amb maridatge de vi i formatge, i la fira en general ens mostrarà l’ofici dels pastors i tots els aspectes relacionats amb la ramaderia extensiva.

 

Mercat Medieval de Castellet

Castellet descobrirà com era la vida medieval a través de les diferents representacions que es faran durant el cap de setmana, en el marc d’aquest mercat on també hi podrem trobar artesania, alimentació, joguines, objectes de regal i molt més, maridat amb cercaviles i música per a arrodonir el dia.

 

Fira de l’ou

Sant Guim de Freixenet homenatja aquest producte amb un mercat i exposicions de productes artesanals i alimentaris relacionats amb l’ou. Aquesta fira estarà complementada amb tallers i activitats tant per a grans com per a petits, tot amb el mateix eix central: l’ou. 

 

11è Temps de Vi

Aquesta és una fira de la qual ja hem parlat anteriorment, amb la presentació del seu cartell. Com el seu nom indica, serà una fira on els diferents cellers mostraran els seus productes, junt amb tasts i degustacions. L’entrada de la fira, que es fa a Vilanova i la Geltrú, serà de vuit euros per cinc tiquets, però per onze, compres la copa amb la qual tastar els diferents vins.

 

Eclipsi de la DO Terra Alta

Parlant de vi, DO Terra Alta celebra la festa de l’eclipsi, on aquest any hi participaran tots els vins d’aquesta denominació d’origen per primer cop, en comptes de només les garnatxes. Serà una festa on vi i gastronomia maridaran amb actuacions musicals, tallers per a grans i petits, i tota una sèrie d’expressions artístiques i culturals, a més de la celebració del concurs de vins amb DO Terra Alta.

 

13a Fira de la Ratafia

Els habitants de Centelles cada any fan la seva pròpia ratafia, i el poble ho celebra amb la tretzena edició de la fira de la ratafia. En aquesta fira hi podreu trobar tant ratafia com productes artesanals, tot maridat amb diferents activitats, entre les quals destaca el concurs de ratafia de Centelles.

 

Abans d’acabar, esmentem la Mostra de balls de diables tradicionals de Catalunya a Igualada i la 4a trobada de bèsties de foc de les Corts, en honor a la tradició dels diables, i també s’ha d’esmentar el mercat de préssecs de l’Ordal, del qual hem parlat en alguna notícia i que se celebra aquest cap de setmana a Subirats. Amb tot aquest resum, esperem que gaudiu molt del cap de setmana!

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.