Diumenge, 28 de abril del 2024

“Ruralisme o barbàrie” per caminar cap a un nou model econòmic, energètic i alimentari.

|

- Publicitat -

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza pel 26 de juny la jornada “Ruralisme o barbàrie: sembrem estratègies ecofeministes davant del col·lapse”. La seu de l’esdeveniment serà el Konvent (Cal Rosal, Berguedà). L’organització, conjunta entre el Cercle Agroalimentari de l’Ateneu i la cooperativa Fil a l’agulla amb la col·laboració del Konvent, situa la jornada en el context actual, “una crisi ecosocial sense precedents” des de la que cal fer una transició cap a un nou model econòmic, energètic i alimentari. “Aquesta transició és inevitable, però sí que podem escollir com la volem fer i cap a on”, assenyalen.

“La barbàrie: crisi alimentària, energètica i de recursos. A què ens enfrontem?” és la primera de les taules rodones, que comptarà amb Anaïs Sastre d’Arran de Terra, Alfons Pérez de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i Sergi Caballero de Mas Les Vinyes com a presentador i moderador. Abans del dinar popular, amb un menú de 12 euros ofert pel Konvent, hi haurà el fòrum obert “Què ens passa davant l’emergència ecosocial?”, amb la facilitació de Mireia Parera i Anna Boix de Fil a l’agulla.

Publicitat

Després de dinar, hi haurà la taula rodona “Cuidem la terra i la comunitat per tenir futur. Utopies possibles des de l’ecofeminisme i el ruralisme”, amb Rosa Cerarols, del Konvent i coautora del llibre L’altre món rural, Ariadna Tremoleda de Mas Les Vinyes, Mireia Parera de Fil a l’agulla, Maria Crehuet de la Xarxa per la sobirania energètica i Micropobles i Laura Muixí de l’Ateneu com a presentadora i moderadora.

“Ja fa temps que hi ha persones, entitats i col·lectius que treballem per un sistema ecosocial just i sostenible. No partim de zero, ja estem fent camí”, afegeixen les entitats organitzadores, que volen que l’acte sigui un espai de trobada i treball de persones i entitats preocupades per la crisi ecosocial que aposten pel ruralisme, l’ecofeminisme i l’economia social i solidària.

Programació de Ruralisme o barbàrie

L’any 2019, l’Ateneu ja va organitzar al Konvent la jornada “Ruralisme i emergència climàtica“. Enguany, “Ruralisme o barbàrie” és part del cicle “Cap a un cohabitatge ecofeminista”, liderat per Fil a l’Agulla en col·laboració amb altres cooperatives del sector de l’habitatge. A més, l’esdeveniment compta amb la participació de l’editorial cooperativa Pol·len Edicions i de la llibreria cooperativa La Lluerna de Ripoll.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.