Dissabte, 27 de abril del 2024

Lambán proposa dividir els JJOO en dos lots de disciplines, una pel Pirineu català i l’altra pel Pirineu Aragonés

|

- Publicitat -

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha proposat dividir en “lots” la candidatura per a fer uns JJOO d’Hivern al 2030 al Pirineu amb dues opcions i deixar que Catalunya “elegeixi primer” per després “acceptar nosaltres gustosament la part que no vulguin els catalans”. Aquests “lots” haurien d’incloure, segons el president aragonès, el “més important i el que menys així com una diferenciació per dimensió” de cadascuna de les propostes. D’aquesta manera, Lambán ha volgut demostrar “voluntat de diàleg” i deixar clar que el Pirineu d’Aragó és “igual o millor que el català”. Lambán també ha criticat el COE per no haver presentat “ni un sol foli” sobre la seva proposta de candidatura en diversos mesos de treball.

 

Publicitat

Lambán ha fet aquesta proposta de dividir la candidatura per “lots” com a mostra de “voluntat de diàleg” per arribar a un acord de candidatura conjunta amb Catalunya. En aquest sentit, ha lamentat que fins ara no ho hagin pogut debatre amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ni tampoc amb el govern espanyol perquè “no hem tingut opció”, però confia poder-ho fer aviat.

 

El president d’Aragó ha estat dur amb el COE i ha dit que “crida l’atenció” que després de diversos mesos de treball no hi hagi ni un sol document sobre el què consisteix la candidatura que proposen amb Catalunya. Lambán ha dit que en canvi, des d’Aragó han produït molts més documents i que a més els han posat a la disposició de l’organisme olímpic estatal.

 

Lambán també ha recordat que el projecte de la candidatura olímpica conjunta va començar fa gairebé un any amb el contratemps de la carta dirigida al Comitè Olímpic Internacional (COI) on des d’Aragó van veure “per sorpresa” que es plantejaven uns JJOO “exclusivament” catalans. Lambán ha assegurat que aleshores ja va dir que trencaria les negociacions però que el president del COE, Alejandro Blanco, li va demanar paciència i tranquil·litat.

 

Va ser en aquest moment, segons Lambán, que se’ls va dir que la candidatura dels Pirineus només podia ser guanyadora si se sustentava amb el “relat del retrobament” d’Espanya amb Catalunya i a la inversa, en el que vindria a ser el retorn al “tancat” del constitucionalisme per part dels independentistes catalans.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.