Divendres, 29 de març del 2024

Què es fa aquest cap de setmana?

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana trobem diverses opcions, molt diferents entre si, per a gaudir d’aquests dies de festa, que aquesta setmana, en algunes parts de Catalunya i gràcies a la celebració de la segona Pasqua, seran tres en comptes de dos dies.

 

Publicitat

Fira del vi del Ginestar

Ginestar homenatja el vi el dissabte a partir de les set de la tarda, amb una fira en la qual participaran cellers i cooperatives tant de Ginestar com dels voltants de la població. En aquesta mostra de vins, on també s’oferiran tapes i música, hi participaran la Cooperativa Agrícola ‘La Ginesta’ (Ginestar), Vins i Olis Suñer (Ginestar), Celler Pedrola (Miravet), Molí de Rue (Vinebre), Celler Serra (Ascó), Vins Desantesos (Vinebre), Pinyolet Vinyaters (Rasquera).

 

Vadefoodies Igualada

Igualada celebra el Vadefoodies, després de dos anys sense poder-se fer. Aquest esdeveniment se centra en la cuina responsable i en els vins de l’Anoia. La celebració s’ha colat a una quinzena de restaurants, que des del dissabte passat i fins aquest diumenge, ofereixen un seguit de plats de cuina responsable maridats amb vins de la comarca. El “plat fort” serà aquest dissabte, amb el festival de vins de l’Anoia i cuina responsable, Igualada s’omplirà amb estands de cellers de l’Anoia i del celler convidat Enlaire Vins, que oferiran tasts exprés. Tot plegat maridat amb diferents xerrades sobre el vi i la sobirania alimentària. 

 

Fira d’Art Contemporani a Hostalric

Hostalric s’omplirà d’art contemporani i música durant tot el cap de setmana, amb la Fira d’Art Contemporani. Comptarà amb més de 40 parades d’artistes visuals, i la participació dels col·lectius d’art l’organització Drap Art de Barcelona, Gualbart/Viuart de Gualba i Nidart de Santa Maria de Palautordera. Durant tot el dia es podrà gaudir de música ambient i diferents concerts.

 

Festa de la cirera de Paüls

Paüls tindrà aquest cap de setmana la fira de la cirera, que comptarà amb parades de productors de cirera, de productes alimentaris tradicionals i d’artesania popular. Hi haurà diferents activitats i tallers per als nens, i a mitja tarda, l’actor Quim Masferrer inaugurarà la fira, per a després fer el seu espectacle “Bona Gent” al vespre. Durant el diumenge és faran diferents demostracions per part de pagesos, concerts, tast de vins i molt més.

 

Festa de la mel d’Arnes

Arnes celebra, aquest diumenge, la fira de la mel. La mel serà l’evident protagonista de la fira, una de les activitats centrals de la festa, però també hi podrem trobar estands de productes artesanals. Altres activitats que se celebraran en el marc d’aquesta festa de la mel seran cançons i balls, tallers infantils i xerrades sobre la mel.

 

Fira de la Primavera a Esterri d’Àneu

Esterri d’Àneu celebra per primer cop la fira de la Primavera, un mercat de productes km0 maridat amb diferents tallers i tasts de productes. Aquesta fira se celebrarà el dissabte i el diumenge.

 

Retorn dels Indians i Agromercat

Sant Pere de Ribes viatjarà al passat per homenatjar els homes i dones, sobretot les dones, que van fer les Amèriques. Aquest viatge comptarà amb música, ball, espectacles, tallers i activitats, jocs infantils, rutes teatralitzades, parades de productes, mostra d’oficis, artesans, botigues al carrer i tot el necessari per passar un cap de setmana d’inspiració antillana, junt amb l’exposició “L’aventura indiana. Un relat en femení”, la tertúlia “La dona en el món indià” i el contacontes “La indiana valenta”. L’esdeveniment coincideix amb la setzena edició de l’Agromercat, amb la presència d’una trentena de parades de venda de productes agroalimentaris i artesans i les botigues al carrer. Des de l’organització demanen que els visitants vagin vestits de blanc per a poder fer el viatge en el temps correctament, de fet, es considera tan important que qui vagi a la fira vestit o vestida de blanc des de les Roquetes o des de Barcelona amb els autobusos de La Plana gaudirà del bitllet del trajecte d’anada i tornada gratuït.

 

Festa del Timbaler del bruc

El bruc també viatjarà al passat per a commemorar les Batalles del Bruc que van enfrontar l’exèrcit napoleònic amb les tropes catalanes el juny del 1808. Per a traslladar-te del tot, durant la festa hi haurà diferents representacions teatrals, junt amb moltes activitats que es combinen amb la fira de productes i artesania local.

 

Fira Rock&Wine a Platja d’Aro

Les DO catalanes es reuniran en aquesta fira, un esdeveniment que es descriu com un espai on entendre el vi d’una manera diferent, a través de les emocions i les sensacions. La fira comptarà amb estands de 32 cellers de 16 denominacions d’origen diferents. La fira tindrà tastos, maridatges, tallers, tastos en vaixell, tasts submarins, xerrades, degustacions de productes de la terra, i moltes coses més, activitats que combinaran el vi català, la música rock i la gastronomia.

 

Fira Multisectorial de Cambrils

Aquesta fira, conté diferents fires en una: el mercat artesanal, la fira de la cervesa artesana, un mercat medieval, més espais. La varietat d’activitats és tan gran com la de les fires: un taller de circ, homenatge a la vellesa, exposició de vehicles tot terreny, una actuació castellera. En el marc del mercat medieval, hi haurà activitats d’animació, espectacles de titelles, melodies medievals, espectacles de malabars i foc, i molt més.

 

ViBa, la Fira del vi de Bages

Aquest cap de setmana torna la ViBa, la fira del vi de Bages, on descobrir diferents experiències al voltant del vi que s’elabora a les terres bagenques. Entre les activitats hi trobem maridatges, degustacions, sopars, visites a cellers… trobem activitats per a tots els gustos i edats, que s’allargaran fins al dilluns 6 de juny.

 

Per acabar, fem un petit incís a Cornudella de Montsant, que celebra la Mostra de Vi i Gastronomia, on es faran tasts de vi en els quals les inscripcions estan tancades, ja que s’havien de fer abans del 31 de maig. Igualment, el diumenge al matí es podrà gaudir del mercat d’artesania, que estarà centrat en el vi i en productes artesans, espai que ens sembla interessant recomanar.

 

Des de territori rural esperem que aquest article us hagi servit per a saber què fer durant aquest cap de setmana i què, feu el que feu, gaudiu moltíssim d’aquest pont.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.