Divendres, 26 de abril del 2024

Què fer aquest cap de setmana?

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana, l’últim de maig, les temperatures seran altes i es preveuen dies assolellats a tota Catalunya, en contrast amb les pluges d’aquests dies. Comencem a ensumar l’estiu, junt amb la llibertat de sortir d’una pandèmia mundial, i els pobles de Catalunya organitzen activitats i fires per a poder gaudir dels dies de festa amb diferents activitats, fires i festes.

 

Publicitat

Per a poder gaudir d’aquests esdeveniments, el pas més important és saber què es fa a on, feina que us estalviem amb aquest article, en el qual fem un repàs de què celebra cada poble de Catalunya:

 

5a Fira del tap i el suro a Cassà de la Selva

Cassà de la Selva celebra la fira del tap i el suro, un homenatge a l’ofici de taper i de pelador, en general als oficis relacionats amb el suro i els taps. Com a activitat prèvia a la fira, la qual se celebra dissabte i diumenge, el divendres s’ofereixen visites guiades a les diferents fàbriques de suro de Cassà: Costa Quer, Francisco Oller SA i De María Taps SL. La fira, que començarà dissabte i estarà centrada en la venda i exposició de productes fabricats amb suro i de vins, caves, cerveses i licors tapats amb suro. La fira anirà acompanyada d’una gran varietat d’activitats, entre les quals podem trobar-hi: un tast d’esmorzar dels peladors, tallers infantils, un tast de cervesa artesana, espectacles infantils, concerts i molt més. Podeu consultar el programa a través d’aquest enllaç i recordeu que algunes activitats són amb reserva o inscripció prèvia.

 

Harpia, Balaguer Medieval

A partir de demà divendres 27 de maig, Balaguer torna al passat amb el seu tradicional mercat medieval, que durarà fins al diumenge 29 de maig. Entre les activitats plantejades, el dissabte hi haurà una Mostra d’Antics Oficis, un taller interactiu destinat als nens i nenes, però també hi trobarem el campament medieval, amb diferents demostracions de la rutina medieval. Tots els tallers i activitats estan inspirades en el Balaguer medieval, i no hi ha poques coses programades, les podeu consultar totes en aquest enllaç.

 

Tocs de Vi de l’Empordà

Fa uns dies anunciàvem que el Tocs de Vi de l’Empordà recupera la presencialitat aquesta setmana, després de dos anys celebrant-se de manera virtual. Aquest esdeveniment portarà diferents tastos i maridatges, en els quals hi participen una dotzena de cellers de la DO Empordà i una desena de restauradors. Es pot consultar la programació aquí.

 

Fira dels Picapedrers de Castellfollit de la Roca

El diumenge 29, els carrers de Castellfollit de la Roca s’ompliran amb el mercat d’artesania i alimentació, complementat amb activitats com visites guiades, xerrades i espectacles. Les activitats que és faran es poden consultar en el mateix cartell de la fira.

 

14a Fira del vapor a Sant Vicenç de Castellet

Aquesta fira tindrà parades d’artesans i diferents activitats centrades en la història i la industrialització. Com a exemple d’aquestes activitats hi trobarem una representació històrica, un tast dels vins de la DO Pla de Bages, que maridaran productes artesans i de proximitat, un espai infantil amb jocs populars de l’època, espais vermusics i molt més. 

 

9a edició de la Fira dels productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Ovella Aranesa

El diumenge també, Arròs de Cardós celebra la novena edició de la Fira dels productes del parc natural de l’Alt Pirineu i l’Ovella Aranesa, on hi haurà, durant tot el dia, un mercat agroalimentari i artesà de productes locals, una mostra d’animals amb ovelles araneses i vaques pallareses i una exposició ‘Dones i muntanyes en moviment’. És faran diferents activitats destinades als infants, xerrades centrades en la ramaderia, junt amb espectacles i música. Tota la informació es troba en aquest enllaç.

 

15a edició de Litterarum, la Fira d’espectacles literaris de Mora d’Ebre

Mora d’Ebre celebra la quinzena edició de Litterarum, junt amb la dinovena edició de la fira del llibre ebrenc. Aquests esdeveniments estaran centrats en la literatura tant catalana com ebrenca, essent un punt de trobada de totes aquelles persones que produeixen, editen, promocionen, venen o llegeixen llibres fets per autors o entitats de les terres ebrenques o que són de temàtica ebrenca.

 

Festa i fira de les Trementinaires

Les localitats de La Vansa, Fórnols, Josa i Tuixent s’uneixen per celebrar la festa i la fira de les Trementinaires, en honor a aquestes dones que es dedicaven a la recol·lecció d’herbes remeieres i olis essencials, elaboració de remeis i la comercialització d’aquests productes en masies i pobles de Catalunya. La fira centrada en les herbes remeieres i els productes naturals serà el diumenge, i, previ a la fira, es podrà gaudir de tallers naturals, xerrades, visites guiades, balls i molt més, tota la informació es pot trobar en aquest enllaç.

 

Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella

Descobrir els oficis tradicionals, pràcticament desapareguts, com per exemple el del cabassaire, la teixidora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, l’artesà d’instruments, el canyissaire, el terrissaire, l’espardenyer, l’esclopaire, el toneler, el matalasser, el picapedrer o l’embalatge d’alfals amb premsa manual. A part, es podrà gaudir també de parades d’artesania i productes de proximitat, organitzat per l’ajuntament de Fondarella, la informació es pot trobar aquí.

 

Festival COTA, vins d’altura

El dissabte es celebra el Festival COTA a la Masia La Torreta de Mediona. El festival realça els vins d’altura, amb tasts de la DO Costers del Segre, la DO Arlanza i dels vins europeus d’altura. Tot maridat amb música, gastronomia i territori.

 

8a edició de DVins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat

El dissabte Agramunt també s’omple de vins, amb la celebració de la vuitena edició de la mostra de vins i caves de proximitat. Durant el matí, es farà una Ruta turística i cultural, una activitat d’enoturisme. Hi haurà un espai per als infants, junt amb un campionat de sardanes i molta música. Es pot trobar tota la informació al web del DVins

 

Fira Tastaverd a Riudecanyes

Després de canviar la data, aquest dissabte Riudecanyes celebra la fira Tastaverd, altrament coneguda com la fira dels sentits. L’eix central d’aquest esdeveniment és el teatre: els visitants, alhora que passegen per la fira i descobreixen productes artesans i de proximitat, també podran descobrir diferents parts del teatre i obres de teatre històriques. La fira estarà acompanyada amb diferents activitats com tallers, tasts, jocs, concerts i molt més. Les activitats programades es poden consultar a la web del Tastaverd.

 

Fira d’Artesania i Vells Oficis de Marçà

Marçà es prepara per celebrar, aquest dissabte, la fira d’artesania i vells oficis, on es podrà gaudir de les parades dels firaires i els artesans. Les activitats que acompanyaran aquesta fira seran, per exemple, la xaranga de la Fatarella, el ball de bastons de Bellmunt del Priorat, concerts, i moltes sorpreses més que haureu de descobrir a la mateixa fira.

 

Amb aquestes fires acabem l’article, esperem que us hagi servit i que gaudiu moltíssim del cap de setmana.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.